Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi o bicicletă de copii

Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi o bicicletă de copii

Să îți spun că mersul pe bicicletă este unul dintre cele mai sănătoase sporturi, nu mai are niciun rost. Primele tale amintiri sunt cu pe o bicicletă de copii, distrându-te copios alături de tatăl tău, și el un pasionat al ciclismului. De atunci, ori de câte ori ai ocazia, ieși să dai o tură. Indiferent că e cald, că e frig, că plouă. Chiar preferi ploaia. Iubești sentimentul acela când ajungi acasă epuizat, plin de noroi, dar și de amintiri.

Și uite că a venit momentul să fii și tu, la rândul tău, un tată, la fel de pasionat de ciclism. Încă de când era micuț, ți-ai urcat copilul în baby carriage-ul de pe bicla ta. Ai observat cum, deși inițial era puțin speriat, s-a obișnuit încet dar sigur cu plimbările, ca apoi să zâmbească ori de câte ori te vedea apropiindu-te de șaua bicicletei.  

Anii au trecut și poți începe să cauți printre varietatea de biciclete de copii, una potrivită pentru el. Dar, în afară de culoare, după ce trebuie să ții cont înainte de a achiziționa una?

  • În primul rând trebuie să îi cumperi echipament de protecție și să te asiguri că îl folosește ori de câte ori ieșiți la plimbare. Știi foarte bine că o educație timpurie în ceea ce privește health and safety îl va ajuta pe viitor și te va face pe tine să dormi liniștit seara, știind că este protejat atunci când iese la pedalat.
  • Pentru început, ar fi bine să te uiți după biciclete de copii fără pedale. Acestea îl vor învăța să își țină echilibrul, să ghideze și să ia curbe. Își va obișnui mușchii și va fi pregătit pentru trecerea la pedale destul de repede. Poți găsi o sumedenie de modele, fabricate din diverse materiale, de la fibră de carbon, la lemn. Cel mic va fi foarte fericit că, în sfârșit, după ani de mers în spatele tău, va putea să se plimbe acolo unde vrea.
  • Abia după ce reușește să stăpânească foarte bine bicicleta fără pedale, puteți trece la una clasică. După cum sunt convins că știi deja, bicicleta trebuie șă fie pe măsura celui mic, chiar dacă într-un an va trebui să o schimbi. Dar și dacă îi iei una mai mare, nu va fi deloc bine pentru el. Nu va putea să își țină echilibrul cum trebuie și nu va sta bine în șa. Totodată, ține cont că majoritatea copiilor nu sunt gata să treacă la o bicicleta de copii cu pedale înainte de vârsta de 5 ani.

Nu este deloc bine să folosești roți ajutătoare. Cea mai bună metodă de învățare este tot cea clasică: ai căzut? Dă praful jos de pe tine și urcă-te înapoi în șa, încercând să nu mai faci aceeași greșeală din cauza căreia erai pe jos cu câteva secunde mai devreme. Și ai răbdare cu el. Odată ce se va învăța să meargă cum trebuie, veți crea cele mai frumoase amintiri.