Tenisul de masă, un sport pentru perioada rece

Tenisul de masă, un sport pentru perioada rece

Tocmai ce ți-ai terminat de construit noua casă. A ieșit exact așa cum îți doreai, cu o singură excepție: mansarda, care trebuia să fie o cameră de zi frumoasă, a fost gândită foarte bine, dar în final pare a fi doar un spațiu gol, pe care nu știi exact cum să îl umplii.

Cu toate că nu ești o persoană extrem de activă, medicul ți-a tot sugerat să faci ceva mai multă mișcare în timpul iernii, când în general pui câteva kg pe tine. Iar acum că a venit perioada rece nu ar fi rău să găsești anumite sporturi ce pot fi practicate in-door. Te-ai gândit să îți cumperi câteva greutăți pe care să le folosești pentru a te antrena, însă nu poți spune că ești cel mai mare fan al exercițiilor ce folosesc mișcări izometrice. Atunci, care ar fi alegerea ideală?

Ping-pong-ul, o variantă plăcută de a face mișcare

Sportul practicat pe mese de tenis este ideal pentru cei care dispun de suficient spațiu. Fie că îți chemi prietenii la tine sau rabatezi una dintre jumătățile mesei, pentru a te antrena, te vei putea distra copios la tine în casă, fără să mai dați o groază de bani prin cluburile ce au în dotare astfel de echipamente. Cu siguranță și amicii tăi vor aprecia faptul că în zilele ploioase au unde să se strângă să facă mișcare, în timp ce beau un vin fiert în jurul unei mese de tenis.

Cu toate că la început îți va părea doar un joc distractiv și nimic mai mult, vei observa că, cu cât îl practici mai mult și te antrenezi mai tare, cu atât acesta se va transforma într-un sport. Și încă unul solicitant, nu doar fizic, ci și mental. Este nevoie să fii foarte atent la efectul pe care adversarul tău o imprimă mingii și la modul în care aceasta ricoșează după ce atinge suprafața acelei mese de tenis. Inițial, până te obișnuiești, lucrul acesta necesită ceva concentrare.

Vei observa că după câteva luni de antrenament, chiar dacă acum ești cel mai slab jucător din grupul de prieteni, vei ajunge să îi pui probleme chiar și celui mai experimentat, pentru ca după cel mult jumătate de an, să îl bați, cu siguranță.

Dacă vei avea nevoie de informații cu privire la echipamentul necesar ori despre cele mai bune mese de tenis sau palete, adaptate stilul tău de joc, le vei putea găsi în articolele de pe site-ul nostru.