Tipuri de strângere ale unei biciclete pliabile

Tipuri de strângere ale unei biciclete pliabile

În ultima vreme te-ai hotărât să te apuci de mișcare și după mai multe articole citite pe pagina noastră, te-ai decis să te îndrepți către ciclism.

Încă de mic aveai o pasiune pentru pedalare. Chiar dacă nu poți spune că ai fost un împătimit al acestui sport, ca alți prieteni de-ai tăi, care nu se desprindeau de bicicletă, îți plăcea o dată la ceva timp să ieși și să te dai puțin cu bicla. Din păcate, cu timpul, plăcerea de a mai căra trei etaje, pe scări, mountain bike-ul tău a cam făcut să îți treacă și pasiunea pentru ciclism.

Și iată că după ani buni de pauză, te gândești să îți achiziționezi o nouă biclă, pe care să o poți folosi în drumul tău spre muncă sau în parc, atunci când te relaxezi. Cum te-ai mutat de la etajul trei, cu unul mai sus, într-un bloc ce nu are lift, revine problema cu transportul acesteia pe scări. Dar citind articolele de pe site-ul nostru ai ajuns la concluzia că unul din modelele de biciclete pliabile ar fi ideal: nu este greu și nu ocupă mult spațiu în casă.

Așadar, pentru a-ți veni în ajutorul alegerii variantei ideale din multitudinea de biciclete pliabile existente pe piață, îți oferim un ghid cu principalele tipuri de pliere, pentru a știi după ce să te uiți.

Astfel, există trei tipuri principale de pliere, care vor fi trecute în revistă în continuare: pliere cu dezasamblare, în două și în trei.

Plierea cu dezasamblare

Această variantă permite o strângere compactă a modelelor de biciclete pliabile. Poți să scoți pe rând roțile, apoi pedalele, scaunul, lanțul, dar și alte elemente. Există unele versiuni care oferă posibilitatea de a îndoi cadrul.

Partea pozitivă este că spațiul ocupat este unul restrâns.

Părțile negative sunt mai multe, și anume:

  • va dura câteva minute bune să o dezasamblezi;
  • va trebui să ai ceva unelte și obiecte de depozitare speciale;
  • totodată, trebuie să te și pricepi puțin la mecanică pentru a o dezmembra cum trebuie.

Dacă aceste ultime aspecte nu te deranjează, variantele de biciclete pliabile cu dezasamblare sunt ideale pentru tine. Asigura-te doar că împreună cu bicicleta vei avea livrate toate sculele de care ai nevoie.

Plierea în două

Bicicletele care vin cu un astfel de sistem au o strângere de bază, care se realizează prin plierea cadrului în două părți mai mult sau ma puțin egale.

Avantajul acestui tip de pliere constă în faptul că aceasta se execută foarte rapid, iar după asamblare, bicicleta va arăta și se va comportă precum una normală.

Dezavantajul este unul mare, în schimb și anume faptul că nu permite o pliere foarte compactă, motiv pentru care această variantă nu este o opțiune bună dacă vrei să iei cu tine bicicleta în mijloacele de transport în comun.

Modelele de biciclete pliabile ce vin cu un astfel de sistem sunt ideale dacă nu iei în considerare economia de spațiu de depozitare din casă sau din birou.

Plierea în trei

Acest tip de pliere este cea mai convenabilă și cea mai populară variantă existentă în prezent.

Plierea se face în trei pași: pliezi cadrul bicicletei, ghidonul, iar scaunul este retractabil. Este o metodă de împachetare compactă, deși clar nu este la fel de eficientă ca cea prin dezmembrare. Avantajul acestei variante este că îți oferă compromisul perfect dintre spațiul de depozitare și timpul de strângere.