Triciclete adulți – sfaturi pro și contra

Triciclete adulți – sfaturi pro și contra

Bicicletele cu trei roți, așa numite triciclete sau trikes, vin într-o varietate mare de forme și design-uri. Unele dintre ele seamănă cu bicicletele tradiționale, cu cadru modificat în așa fel încât să poată acomoda un ax mai lat și o roată suplimentară. Altele sunt lăsate pe spate, pentru a oferi o poziție de pedalare ceva mai laid back și mai relaxată, având cadrul foarte apropiat de sol. Iar parte din ele vin cu forme asemănătoare unor triciclete copii.

Trike-urile au unele avantaje, dar și dezavantaje față de bicicletele standard, cu două roți. Dar haide să vedem împreună care sunt acestea.

Stabilitate

Bicicletele cu trei roți sunt extrem de stabile. În timp ce pedalezi, nu este nevoie să îți păstrezi mișcarea spre înainte pentru a-ți păstra echilibrul, deoarece datorită formei de trepied a roților, o va face să fie foarte greu de răsturnat. Atunci când utilizatorul dorește să oprească bicicleta, pur și simplu încetează să mai pedaleze, trage frâna și se dă jos din șa. Exact așa cum fac și cei mici pe triciclete copii.

Urcare

Atunci când vine vorba de urcarea pantelor, trike-urile, în special cele care au mai multe viteze, sunt mai capabile să facă lucrul acesta decât bicicletele tradiționale. Pe cele cu două roți este nevoie să menții o mișcare constantă a pedalelor, pentru a nu îți pierde echilibrul, în vreme ce pe variantele cu trei roți, lucrul acesta nu se va întâmpla. Astfel că vei putea alege viteza cea mai mică și vei pedala liniștit până ajungi în vârful dealului.

Încărcătură

La fel cum probabil ai văzut și la triciclete copii, pe care mamele celor mici preferă să mai așeze cumpărături, din când în când, faptul că baza este în formă de trepied permite susținerea unei încărcături mai mari ca bicicletele cu două roți, fără să te dezechilibrezi.

Înălțime

Unele triciclete, în special cele laid back sunt foarte joase. Acesta reprezintă un lucru bun, atunci când ești într-un parc și vrei să te relaxezi, dar din păcate, nu este un avantaj în momentul în care te aflii în trafic, din cauza faptului că nu vei putea vedea prea bine în față.

Dimensiune

Din cauza faptului că axul trike-ului este mai lat, acesta va ocupa mai mult spațiu de depozitare față de o bicicletă standard. Până și modelele de triciclete copii ocupă destul de mult loc pe balconul apartamentului, cu atât mai mult vor ocupa cele de adulți. Să nu mai vorbim de faptul că dacă stai la trei și nu ai lift și va trebui să le cari pe scări, va fi foarte dificil.

Acestea fiind spuse, trike-ul este o alegere bună în special pentru persoanele care doresc să pedaleze și nu doresc să se chinuie să își țină echilibrul în momentul în care se plimbă. Pe de altă parte, dacă nu ai prea mult spațiu de depozitare, ar fi bine să mergi pe mâna unei biciclete clasice.