Trotineta - o alternativă a mersului la muncă

Trotineta - o alternativă a mersului la muncă

De curând ai descoperit plăcerea trotinetei. A fost o experiență foarte interesantă. Făceai deja mișcare de peste un an. Mergeai regulat la sală, dieta zilnică era perfect controlată. Ai observat cum, încet dar sigur, stratul adipos din jurul abdomenului dispare, lăsând loc unor urme de pătrățele. Urmele au început să devină din ce în ce mai accentuate și mai vizibile, până când, într-un final, ai ajuns să rivalizezi cu antrenorul personal. Problema era că simțeai nevoia să faci mai mult sport, dar timpul nu îți permitea.

Troniteta – un mijloc de transport către muncă puțin diferit

Într-o dimineață, în timp ce îți beai cafeaua în fața clădirii de birouri în care lurai, ai observat-o pe Andreea, venind agale pe un obiect ciudat pe care l-ai obervat din ce în ce mai des în București – era o trotinetă. Fără să stai pe gânduri, ai rugat-o să îți împrumute “jucăria”, iar ea, drăguță ca întotdeauna, a fost de acord, în schimbul unui ceai.

A fost dragoste la prima plimbare. Cu toate că nu încercasei nici măcar când erai mic să mergi pe o trotinetă de copii, de cum te-ai urcat pe ea, te-ai simțit minunat. Fix în seara respectivă ai intrat pe net și ți-ai comandat una.

Din momentul acela, diminețile tale, cel puțin cele din zilele calde și neploioase, au devenit mai frumoase. Distanța de acasă până la muncă nu este mare, dar nici suficient de mică încât să nu resimți plimbarea. Sunt cam 5 km, suficient să îți pună sângele în mișcare. Ai reușit, astfel, să găsești un mijloc de transport foarte eficient. Ajungi cam într-un sfert din timpul pe care l-ai fi făcut mergând pe jos până la muncă. Unde mai pui că este și eco. Iar ideea ta de a face mai multă mișcare s-a materializat.

Acum, dacă stai puțin să te gândești, îți pare rău că nu ai descoperit această pasiune când erai puști. Ți-ar fi plăcut la nebunie să fi ieșit în skate-parkuri alături de prietenii tăi, însoțiți de trotinete copii. Ai încercat și acum, deși ai mers noaptea, să nu te vadă prea multă lume, dar este prea greu să înveți să faci scheme. Necesită mult antrenament și timp, pe care acum nu îl ai disponibil pentru așa ceva.  

Te amuză destul de tare reacția celor din jur atunci când te văd pe Troti a ta, îmbrăcat la costum, echipamentul standard pentru multinaționale. Dar tu ești chiar mândru de stilul tău de viață. Până una alta, pătrățelele ți-au ieșit în evidență mai mult ca oricând, iar grupa pe care urai să o lucrezi – picioarele – se lucrează natural în timp ce mergi spre muncă.