Un moment neașteptat de relaxare

Un moment neașteptat de relaxare

Viața ta, cel puțin în ultima vreme, se împarte în: trafic, muncă, pauza de masă, trafic din nou înapoi spre casă. Acolo nu ai când să te relaxezi, pentru că, din dorința de a ajunge un big-shot, lucrezi în freelancing. E drept că faci ceva bănuți. Ai reușit să strângi suficient pentru a reuși să îți deschizi propria afacere. Dar de fiecare dată când încercai să îți faci un business plan, nu reușeai să te concentrezi asupra tuturor cifrelor. Aveai planul de atac, dar nu găseai suficientă energie mentală încât să vii cu imaginea de ansamblu.

Totul s-a schimbat într-o după-amiază călduță de iunie. Văzând cât de bună este vremea, te-ai gândit să cobori de la metrou cu trei stații mai devreme și să mergi pe jos. Te-a surprins decizia asta, deoarece aveai un deadline care se apropia vertiginos și încă mai trebuia să lucrezi o grămadă la proiectul respectiv. Dar pur și simplu ai simțit un impuls care îți spunea că ai nevoie să faci câțiva pași în natură.

Intrând în parcul Tineretului și mergând fără țintă pe alei, ai ajuns la skate parc. Iar imaginea de acolo te-a surprins. Ai observat că erau o mulțime de tineri cu role copii în picioare, care se distrau de minune, făcând scheme, dându-se peste cap sau alunecând pe rampe. Fără să îți dai seama, ai rămas blocat o oră întregă, uitându-te la ei.

De foarte mult timp nu te-ai simțit atât de relaxat. Când ai ajuns acasă ai reușit să privești la rece planul de afaceri și ți-ai dat seama că ar fi fost cea mai proastă mișcare a ta, dacă ai fi continuat cu ideile de la care plecasei. Ai realizat cât de mult contează să iți odihnești creierul. Încet, încet, ai început să îți faci un obicei din a trece pe la skate park și din a te uita la diversele rolele de copii, care se învârt cu viteze diferite, în picioarele tinerilor. Deja te pui în locul lor și îți trezește un zâmbet de fiecare dată când te imaginezi alături de ei, dându-te pe rampe.

Cu timpul, ai început să visezi cu ochii deschiși momentul când vei avea tu un fiu și va fi rândul lui să încalțe rolele pentru copii și ți-ai dat seama că partea materială nu este chiar atât de importantă cât viața personală. Până la urmă, nu degeaba românii au vorba “săracul om bogat”...