Wave-Bras - Stil de înot pentru arderea grăsimilor

Wave-Bras - Stil de înot pentru arderea grăsimilor

Există câteva tipuri diferite de bras, așa că am de gând să-ți arăt "cel mai bun" mod, cel mai eficient. Se numește "valul" (Wave); Cred că e un stil mult mai bun decât stilul clasic, simplu. Trebuie să știi ceva despre stilul de înot bras, ca la carte. Bras este de fapt cel mai bun stil al meu, și este, de asemenea, preferatul meu. Cercetările au dovedit că stilul bras necesită mai multă putere și consum de energie (calorii) decât celelalte stiluri, chiar și decât stilul fluture! Acest lucru înseamnă că acesta este cea mai bună modalitate pentru un antrenament cardio intens. Vei avea o formă fizică mai bună, vei arde mai multă grăsime și iți vei mări chiar și masa musculară! În general, înotătorii stilului bras au masa musculară mai mare decât a celorlalți înotători astfel încât aceast stil este cel mai potrivit culturiștilor. În stilul "val" brațele și partea superioară a corpului sunt efectiv aruncate înainte pe deasupra apei în poziția de bază, după fiecare tracțiune a apei, pentru propulsarea corpului înainte. În ambele moduri "val" si stilul simplu de bras, brațele sunt împinse spre înapoi prin apă, revenind apoi în poziția de bază pe deasupra apei. Întâmpini o rezistentă mai mică atunci când ai corpul sub apă decât atunci când iți arunci trupul la suprafață. Atât stilul "val" cât și stilul simplu au același mod de a băga capul și corpul sub apă la începutul fiecărei faze propulsive.

Cum să înoți în stilul Val( Wave)

Partea superioară a corpului

Vom începe prin a învață poziția corectă a umerilor: ridici din umeri în sus, coatele afară și palmele spre exterior. În acest fel umerii se țin ridicați și brațele în aceeași poziție ca a unui fluture atunci când aripile lor se pregătesc de zbor. Acesta este modul ideal de a începe pentru că umerii sunt mai restrânși, reducând din rezistența apei. Ridicarea brațelor face dificilă lăsarea coatelor spre în jos, o problemă majoră a accidentelor musculare în înot. Se folosesc, de asemenea, mușchii pectorali și mușchii dorsali mai mult, putând să profiți de puterea acestor mușchi mari. Ieșirea din apă nu este foarte propulsatoare; pentru a obține o propulsie trebuie să iți poziționezi brațele superioare la o distanță de 30-la-45 de grade față de antebrațe. Mâinile trebuie să fie la aproximativ șase centimetri sub suprafața apei. Acestea ar trebui să se ridice ușor în sus, astfel încât umerii să fie sub suprafața apei, apa trecând doar puțin peste lățimea umeilor. Cât de larg faci întinderea depinde de cât de puternic ești. La tracțiunea apei, palmele se schimbă: din în afară și înapoi devin în jos și înapoi. Flexarea înspre în jos precedă una și mai puternică. În apă se petrece partea de propulsie a mișcării brațelor. Cu umerii ridicați în sus, mâinile sunt împinse prima dată în jos și apoi spre interior până când palmele se reunesc sub bărbie. Mișcarea se termină când mâinile se mută în sus și înapoi. În timpul tracțiunii puternice în apă, ar trebui să existe o pauză când expiri cu capul în jos sau ușor înainte. Aceasta se numește faza de repaus a brațelor și ar trebui să fie făcută strângând coatele în fața pieptului, cu palmele împreunate. Dacă coatele nu sunt bine strânse în fața pieptului, acestea, împreună cu brațele și pieptul opun o rezistență masivă apei. Coatele alăturându-se, forțează mâinile să treacă repede de la starea de flexație la cea de recuperare. Când brațele sunt aproape extinse complet, ridică umerii pentru a scoate capul afară din apă. Cel mai simplu mod de a prinde acest joc cu scosul capului la suprafață și scufundarea este să înoți o tură pe burtă, începând cu brațele întinse complet. Scoate capul la 10 centimetrii deasupra apei apoi scufundă-l înapoi cu mâinile împreunându-se. Apoi înoată încă o tură cu capul afară la 12 centimetrii deasupra de dată asta, subliniind scufundarea în apă. Apoi mai fă o tură scoțând capul cum simți că este mai confortabil pentru tine, dar evidențiază puterea cu care miști brațele în apă.

Exersează umerii

  • Exercițiul 1: Trage în timp ce lovești rapid apa ca un delfin. Mâinile trebuie să se miște rapid dar fără a scăpa apă. Cea mai simplă modalitate de a crește forța brațelor este de a crește viteza mâinilor.
  • Exercițiul 2: Înoată folosind un flotor, pentru ca diferiți mușchi să fie lucrați. Înoată 200-300 de metri încontinuu pentru a simții durerea la nivelul antebrațelor. Un înotător adevărat al stilului bras trebuie să se antreneze mult și să respecte anumite reguli, în timp ce alții înoată în stilul liber. Ne bazăm foarte mult pe rapiditatea cu care lovim și cu care tragem apa, așa că adepții acestui stil trebuie să lucreze mult la tracțiunea apei pentru a-și îmbunătății punctele slabe.

Partea inferioară a corpului

Lovitul apei poate fi ușor de învățat stând cu picioarele pe sol. Trage unul din picioare în sus spre spate și întoarce piciorul spre exterior, depărtându-l de corp. Acum întinde piciorul! Rotește talpa piciorului în așa fel încât aceasta să fie orientată spre interior, paralel cu podeaua. Cea mai importantă idee într-o lovitură a acestui stil este ca ea să se termine cu degetele picioarelor îndreptate spre fundul piscinei, și tălpile să se împreuneze. Picioarele sunt de asemenea coborâte de la suprafața apei, nu drepte înainte. Dacă lovești apa cum am descris mai sus și te lași în jos cu pieptul, șoldurile se vor înălța, ca în mișcarea de șold asemanătoare unui fluture. Fiind cu șoldurile în sus în apă, poți repoziționa picioarele în sus la nivelul feselor, iar genunchii nu mai opun rezistență apei. Apoi mișcă picioarele până când tălpile și gleznele se împreunează.

Exerciții de relaxare a mușchilor

  • Exercițiul 1: Bătaia din picioare spre înainte. Mușchii ce obosesc cel mai mult nu sunt cei care lovesc apa, ci cei ce aduc piciorul în dreptul feselor. Cel mai bun exercițiu pentru aceștia este exercițiul waterpolo, care presupune să arunci câte un picior înainte și înapoi.
  • Exercițiul 2: Stai pe spate cu picioarele îndreptate spre piept și vezi dacă genunchii trec de suprafața apei. Încearcă să aduci picioarele spre fese fără ca genunchii să treacă de suprafața apei.

Timingul

Cheia unui bras reușit este timingul folosit. Există trei modele utilizate în această tehnică: alunecarea, sincronizarea continuă și sincronizarea prin suprapunere. Sincronizarea prin alunecare are o mică pauză atunci când mâinile sunt extinse în totalitate. Sincronizarea continuă nu are pauze, și nu este recomandată deoarece nu există nici o propulsie când scoți capul afară din apă, cauzând o încetinire a vitezei chiar când viteza atinge nivel maxim; după lovirea apei. Sincronizarea prin suprapunere este întâlnită la cei mai mulți adepți ai stilului pentru a reduce perioada de încetinire dintre lovirea apei și mișcarea brațelor sub apă. Ar trebui să crești aceasta sincronizare dacă înaintarea prin apă este mai puțin puternică. Rezultatul este o revenire bruscă cu consum de energie mai mare, dar rapidă. De asemenea ajută la construcția corporală și arde grăsimile mai intens. Știu că pare mult de învățat, dar merită. Exersează puțin de fiecare dată când te duci la piscină și înainte să-ți dai seama vei avea totul sub control! Succes!