10 sfaturi esențiale pentru îmbunătățirea vieții sexuale

10 sfaturi esențiale pentru îmbunătățirea vieții sexuale

Majoritatea bărbaților cred că nu au probleme atunci când vine vorba de activitatea din dormitor, însă partenerele lor nu sunt întotdeauna de aceeași părere :) . Dacă vrei să te ridici la înălțimea așteptărilor și să ai parte numai de ”recenzii” bune, urmează aceste 10 sfaturi esențiale pentru îmbunătățirea vieții sexuale!

1. Încearcă dieta mediteraneană

Acest tip de alimentație promovează sănătatea metabolică și previne apariția radicalilor liberi care afectează în mod direct abilitățile tale sexuale. Dieta mediteraneană are la bază consumul de ulei de măsline, iaurturi, brânzeturi, fructe, legume și cereale integrale. În plus, cei care urmează un astfel de plan alimentar, pot consuma, în cantități moderate, și vin roșu, pește, carne slabă și ouă. Cantitatea de grăsimi ingerată de o persoană care urmează o astfel de dietă este de 30-40% din totalul caloriilor consumate pe parcursul unei zile. Grăsimea provine în general din surse vegetale, fapt care stimulează producția de hormoni steroizi și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare. De asemenea, grăsimile mononesaturate, precum uleiul de măsline, cresc nivelul de testosteron, ceea ce duce automat la o îmbunătățire a activității sexuale.

2. Ține cont de calorii

În general, bărbații nu prea se complică cu ținerea unei evidențe a caloriilor consumate pe parcursul unei zile, indiferent dacă merg la sală sau nu. Însă, trebuie știut că acumularea excesivă de grăsime, mai ales în zona abdominală, este strâns legată de apariția disfuncțiilor erectile. Așadar, nu strică să începi să ai mai multă grijă de tine și de corpul tău, în special dacă îți dorești o viață sexuală de Don-Juan! Numărul necesar de calorii/zi se calculează în funcție de greutatea pe care o ai în momentul de față, dacă ești sau nu activ din punct de vedere fizic și dacă dorești să te îngrași, să slăbești sau să te menții la greutatea actuală. În general, consumul recomandat de calorii pentru un bărbat cu activitate fizică medie este de 2000Kcal/zi.

3. Consumă proteine

Îmbunătățirea vieții sexuale O dietă bogată în proteine contribuie la creșterea nivelului de testosteron din corp, în timp ce o dietă vegetariană are exact efectul invers. Dacă aportul de proteine din alimentație nu este suficient (mai ales dacă te antrenezi în mod regulat la sala de fitness), poți opta pentru suplimentele proteice. De obicei, se recomandă consumul a 0,8-1,7 grame de proteine/kg/corp, în funcție de activitatea fizică.

4. Nu evita grăsimile

Chiar dacă de-a lungul timpului nutriționiștii au susținut necesitatea eliminării (pe cât posbil) din dietă a grăsimilor și cărnii roșii, lipsa acestora îți poate scădea semnificativ nivelurile de testosteron din organism. Asta se va reflecta automat atât asupra randamentului din sala de forță cât și a celui din pat. Încearcă să faci un compromis între cele două sfaturi, și să consumi aceste tipuri de alimente doar din când în când.

5. Activitate fizică

Încearcă să îți faci timp de sală sau orice altă activitate care îți face plăcere (ciclism, fotbal, tenis etc) pentru cel puțin 30 de minute, de 2-3 ori pe săptămână. Exercițiile regulate îți vor îmbunătăți sănătatea metabolică și circulația sângelui, îți vor da energie și îți vor crește libidoul.

6. Fă antrenamente cardio de tip HIIT(High Intensity Interval Training)

Antrenamente cardio De cel puțin 2-3 ori pe săptămână este indicat să optezi pentru exerciții cardio intense, de scurtă durată, care să îți crească rezistența. Poți să execuți aceste exerciții în funcție de preferințe, fie în aer liber, fie în sală, pe biciclete eliptice, bandă etc. Acest tip de antrenament este ideal pentru îmbunătățirea vieții sexuale deoarece crește testosteronul, reduce grăsimea și ajută la menținerea unei stări bune de sănătate.

7. Antrenează-te cu greutăți

Antrenamentele cu greutăți măresc semnificativ nivelul de testosteron, dar cresc și densitatea receptorilor, fapt care duce la o funcționare optimă a acestui hormon. De asemenea, în afară de faptul că vei scăpa de grăsime și vei adăuga în schimb masă musculară, antrenamentele cu greutăți îți vor îmbunătăți semnificativ performanțele din dormitor.

8. Consumă suplimentele potrivite

Potrivit unor cercetări în domeniu, sucul de sfeclă roșie, nucile, acizii grași omega 3, creatina monohidrată, ceaiul verde și arginina au un rol important în îmbunătățirea vieții sexuale. De asemenea, vitaminele C și E pot ajuta la menținerea unui nivel optim al testosteronului, prevenind daunele ce ar putea fi provocate de radicalii liberi. Și proteinele pot avea un rol important în această privință, având în vedere că te ajută să scapi de grăsime și să crești în schimb masa musculară. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că proteinele din soia pot afecta sănătatea sexuală la bărbați. Soia conține fitoestrogeni, substanță care se leagă de receptorii estrogenului (hormon sexual feminin, prezent la niveluri mici și la bărbați), fapt care poate duce la o scădere a performanțelor sexuale la bărbați.

9. Odihnește-te și evită stresul

Odihnă O viață stresantă, cu tine mereu pe fugă, nu va avea un impact pozitiv asupra vieții sexuale. Vei fi mereu prea obosit sau prea stresat pentru a te concentra pe astfel de activități. Și chiar dacă o vei face, cu siguranță nu îi vei acorda atenția cuvenită. Așadar, încearcă să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte și să eviți stresul inutil.

10. Ai încredere în tine!

Poate cel mai important sfat pentru îmbunătățirea vieții sexuale este să ai încredere în tine. Chiar dacă nu ești mereu în cea mai bună formă, încearcă să nu te judeci prea aspru. Starea psihică are un impact extrem de puternic asupra nivelului de testosteron, deci cu cât ești mai încrezător cu atât vei avea rezultate mai bune în pat. Bineînțeles, trebuie să ai în vedere faptul că repetiția este mama învățăturii și că degeaba ții cont de cele 10 sfaturi pentru îmbunătățirea vieții sexuale, dacă nu practici acest ”sport” suficient de des. Așadar, fii încrezător, exersează, ai grijă de sănătatea ta și cu siguranță nu vei avea parte de ”reclamații”!