10 sfaturi pentru a nu o da în bară la prima întâlnire

10 sfaturi pentru a nu o da în bară la prima întâlnire
Felicitări! Tocmai ai reușit, după o luptă mai îndelungată, să convingi acea fată drăguță de care îți place de mult timp că nu ești un om al peșterii venit din Neanderthal și că nu ar trebui să se teamă de tine. Ca urmare, ea ți-a acceptat invitația pe care i-ai făcut-o de a ieși la prima întâlnire. Până aici, toate bune. Acum, însă, vine și partea un pic mai grea: va trebui să-i și arăți, efectiv, fetei că nu ești venit din epoca de piatră! Ușor de zis, un pic mai complicat de făcut, este? Cu toții suntem diferiți și nu cred că există o cale corectă și o cale greșită prin care să abordezi acest joc al dragostei, dar, totuși, trebuie să te ghidezi după niște lucruri de bază pentru a-ți crește șansele de a o impresiona pe femeia pe care speri ca, într-o bună zi, s-o vezi și goală în patul tău.

1. Nu veni la întâlnire îmbrăcat la costum

Bun, dacă lucrezi pe la vreo multinațională de top și regulile interne privitoare la îmbrăcăminte îți cer să porți zilnic un costum la serviciu, să zicem că ai o scuză. Adu-ți amine, însă, că, uneori, când încerci să te îmbraci pentru a impresiona pe cineva (în cazul de față, o femeie), s-ar putea ca rezultatul să nu fie cel așteptat și această strategie să îți pună bețe în roate, nu să te ajute. Din nou, costumul este potrivit dacă vrei s-o duci pe fată la operă și, apoi, la un restaurant de lux, unde nu te poți prezenta îmbrăcat în pijamale. Dar, dacă locația în care mergeți nu este una "de fițe", nu are rost să porți costum. Te poți îmbrăca și mai casual. În caz că vii direct de la serviciu sau de la vreo întâlnire importantă de afaceri și nu ai avut timp să te schimbi în haine mai lejere, dă-ți măcar sacoul jos și mai slăbește-ți cravata. Să nu uităm, însă, de extrema cealaltă: nu veni la prima întâlnire îmbrăcat în pantaloni scurți și cu papuci în picioare. Știu, probabil că așa ți se pare ție că e mai lejer, dar nu uita că nu te duci la plajă, ci la o întâlnire. Fă măcar efortul de a-i arăta fetei că îți pasă câtuși de puțin cât de prezentabil ești.

2. Vino la întâlnire cu 5 minute mai devreme de ora stabilită

Iată o regulă simplă după care ar trebui să te ghidezi: prezintă-te la locul de întâlnire cu 5 minute mai devreme de ora stabilită și presupune că ea va veni cu 5 minute mai târziu. Dacă vrei s-o impresionezi, nu o fă să aștepte singură la bar sosirea ta. Avantajul de a veni mai devreme la locul întâlnirii (restaurant, bar etc.) este acela că îți poți alege locul în care te simți cel mai confortabil. Prima întâlnire este una cu emoții nu numai pentru tine, ci și pentru ea, femeia fiind mult mai relaxată să te vadă pe tine ajuns deja acolo, deoarece acest lucru îi va mai lua din grija pe care și-o făcea în legătură cu tine ("Va veni sau nu la întâlnire?"). De asemenea, și atunci când te duci s-o iei de-acasă, prezintă-te în locația respectivă ceva mai devreme de ora stabilită.

3. Deschide-i ușa, oferă-i un scaun pe care să se așeze

Orice bărbat care spune că a fost criticat de feministe pentru faptul că a făcut acest lucru, minte. Da, normal, femeile pot și ele să deschidă ușile sau să-și tragă singure un scaun pe care să se așeze, dar este mult mai frumos când un bărbat face asta pentru ele, deoarece le arată lor că pe lume mai există și cavaleri. Neglijarea acestui mic aspect nu ar trebui să ruineze în vreun fel întâlnirea, dar este mai adecvat să faci un astfel de gest, pentru că femeile vor observa acest lucru, îl vor aprecia și le va face să se simtă mai speciale.

4. Ține-ți telefonul pe masă cu fața în jos

Bărbații nu poartă poșete, așa că nu au unde să-și țină telefonul altundeva decât în buzunar. În funcție de mărimea telefonului mobil, acesta poate fi o adevărată pacoste când te așezi pe scaun. Evident, vei dori să-l scoți din buzunar pentru a nu te mai înghionti în burtă sau pentru a nu-l strica în vreun fel în caz că faci o mișcare bruscă. Dacă se poate, ignoră-l complet cât ești la întâlnire. Dacă nu, măcar pune-l pe masă cu fața în jos și redu volumul soneriei, pentru a nu te mai distrage de fiecare dată când primești un SMS sau un mesaj pe Whatsapp. Femeia va observa imediat că nu ești prea atent la ea și că ochii îți tot joacă între fața ei și ecranul telefonului. Un alt sfat important în ceea ce privește telefoanele mobile: dacă trebuie neapărat să răspunzi la un apel, scuză-te înainte de a o face. Nu ridica degetul în aer, făcându-i ei semn să tacă, doar nu e câine!

5. Menține raportul întrebărilor la 1 la 1

Când ea te întreabă de unde ești, răspunde-i, apoi, profită de această oportunitate pentru a-i pune și tu ei o întrebare. Întrebările sunt o bună modalitate de "a sparge gheața", dar și de a vă cunoaște mai bine. Dacă ea îți tot pune o serie de întrebări la care tu nu răspunzi (deși ea se așteaptă s-o faci), acesta este un semn că fie nu ești interesat de ce spune ea, fie ești prea absorbit de tine însuți. Așadar, dacă vrei s-o cunoști mai bine și vrei să porți o discuție inteligentă cu ea, pune-i întrebări, chiar dacă știi unele lucruri despre pentru că o tot urmărești de luni întregi pe Facebook și ești, cât de cât, la curent cu viața ei.

6. Nu comanda "doar o salată" sau numai vodkă și Redbull

Este foarte bine că ai grijă de sănătatea și de silueta ta, dar, la o astfel de ocazie, nu strică să fii un pic mai relaxat în ceea ce privește mâncarea. Nu trebuie nici să exagerezi și să te apuci să mănânci ditamai friptura în sânge cu mâinile goale pentru a-i demonstra că ești bărbat, dar nu trebuie nici să faci nazuri și să comanzi doar o salată, spunând că "orice altceva din meniu este foarte nesănătos". Cam același sfat se aplică și la băuturi: nu începe să dai pe gât Redbull combinat cu vodkă, pahar după pahar. O bere sau un pahar de vin ar trebui să fie suficiente. Ceea ce ne aduce la următorul punct...

7. Limitează-te la 3 beri

Sau la cât mai puțin alcool, indiferent în ce fel de băutură se găsește. Nu contează cât de viteaz ești în weekend și câte beri bei atunci, cu băieții, când ești la întâlnire treaba se schimbă. Scopul acesteia este să te simți bine și să cunoști persoana de lângă tine, nu să te faci praf și să nu mai fii în stare să ajungi acasă pe propriile picioare. Nu vei lăsa o impresie deloc bună în mintea femeii cu care ai ieșit la întâlnire și, mai mult ca sigur, nu va mai vrea să aibă de a face cu tine altă dată.

8. Nu vorbi despre fosta

Se spune că la prima întâlnire nu ar trebui să discuți despre politică, religie și precedentele tale relații. Dar, dacă ar fi să alegi doar unul dintre aceste subiecte și să nu vorbești despre el, atunci ultimul este candidatul cel mai potrivit. Imaginează-ți cum te-ai simți tu dacă ea ar începe să-ți povestească despre ultimul prieten pe care l-a avut și cât de grozav (sau nu) era acesta. Ți-ar plăcea să auzi o astfel de poveste? Cred că nu. Așa că, nu aborda nici tu acest subiect!

9. Lasă bacșișuri mari

Nu s-a ajuns încă la un acord dacă ar trebui să fii tu cel care plătește consumația la prima întâlnire. Unii bărbați insistă să facă acest lucru, alții nu. Totuși, dacă ai ales să o faci, lasă bacșișuri bune. Nu contează că ești la un restaurant sau în cam orice altă parte în care ți se oferă un bun sau un serviciu contra cost. Întotdeauna încearcă să lași un bacșiș generos, chiar și dacă serviciul care ți-a fost oferit nu s-a ridicat 100% la nivelul așteptărilor tale. Lasă văitatul pentru mai târziu.

10. Ai grijă ce faci cu mâinile și unde le pui

Nu strica atmosfera plăcută a primei întâlniri cu niște gesturi nepotrivite, mai ales dacă lucrurile au mers bine până atunci. Ai grijă ce faci cu mâinile și unde le pui. Nu te apuca să o pipăi peste tot ca un ciudat obsedat sau ca un adolescent de 15 ani în călduri. Chiar dacă și ea simte ceva pentru tine, fii subtil! Limitează contactul dintre mâinile tale și corpul ei la atingerea brațelor, umerilor și a spatelui femeii respective. Dacă ei îi vor face plăcere aceste atingeri, atunci se va apropia de tine, dacă nu, se va depărta.