10 sfaturi pentru slăbire

10 sfaturi pentru slăbire

Nu poți pierde în greutate dacă nu scapi de grăsime, ăsta este un lucru cât se poate de clar. Felul în care facem exerciții fizice și modul în care ne hrănim ne afectează direct procesul de slabire. Dacă vrei să slăbești, atunci trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi, în fiecare zi. Nu ți s-a întâmplat să te uiți în oglindă și să-ți promiți că vei începe o dietă de slabire sau un program de exerciții fizice ? Acum este momentul să faci o schimbare și să declanșezi procesul de slăbire, urmând sfaturile de mai jos, care te vor ghida către succes în lupta cu țesutul adipos și te vor ajuta să-ți tonifici corpul.

Sfatul 1 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Apă, apă și mai multă apă

Corpul tău are nevoie de apă. Foarte multă. Deshidratarea duce la un nivel scăzut de energie și la o slabire înceată atunci când faci exerciții fizice. Corpul nostru trebuie să fie hidratat corect pentru a ajuta sângele să ne curețe de toate substanțele nocive. Există o regulă care spune că trebuie să consumi între 8 și 10 pahare de apă pe zi. Ar trebui să ții cont de ea. Dacă o vei respecta, vei vedea că vei obține o creștere a nivelului energiei, iar pielea ta va arăta mult mai bine.

Sfatul 2 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Somnul

Studiile recente au arătat că somnul este o componentă importantă pentru slăbire. Un adult are nevoie, în medie, de 7-8 ore de somn pe noapte. Când dormi, corpul tău arde fără nici un efort calorii, pentru a menține buna funcționare a corpului tău. Este una dintre activitățile cele mai ușoare pe care le poți întreprinde !

Sfatul 3 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Redu cantitatea de sare consumată

Aportul zilnic de sare recomandat pentru adulți este de 2400 mg. Aici sunt incluse toate sursele de sare, nu doar cea de masă. Excesul de sare din corp duce la o retenție de lichide. Încearcă, la început, să nu mai incluzi sarea atunci când gătești, apoi încearcă să o reduci atunci când consumi alimente la masă.

Sfatul 4 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Renunță la alcool

Orice tip de alcool adaugă un număr complet inutil de calorii corpului tău. Consumul de alcool nu este recomandat în cazul programelor sau dietelor de slabire.

Sfatul 5 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Redu numărul de calorii

Slăbirea este direct legată de consumul redus de calorii și arderea ridicată a acestora. Schimbă-ți modul în care gătești alimentele prin fierbere și prăjire pentru a reține în ele nutrienții. În acest fel, vei păstra caloriile care, în mod normal, ar trebui suplimentate prin adăugarea de uleiuri folosite în prajirea alimentelor.

Sfatul 6 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Mănâncă mai des

Încearcă să consumi mai puține alimente, de mai multe ori pe zi. Cam 4-5 mese mici, la un interval de 2-3 ore între ele. Ține evidența alimentelor consumate. Aceste mese ar trebui să fie sănătoase și echilibrate și să includă carne de pui, pește, fasole, ouă, nuci, fructe, vegetale, și produse lactate, pentru a face rost de proteine, carbohidrați și un mic procent de grăsimi. Ideea acestui program este să consumi puține calorii, așa că încearcă să-l respecți.

Sfatul 7 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Mănâncă micul dejun

Prin respectarea micului dejun imediat după ce faci exercitii fizice, îi dai un imbold metabolismului.

Sfatul 8 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Fă mișcare imediat după ce te trezești

Pierderea în greutate necesită efort, așa că profită de orice ocazie. Apucă-te de exercițiile cardio imediat după ce te trezești, timp de 30 de minute. Arderea grăsimilor are loc de 3 ori mai repede la trezire, deoarece organismul a consumat deja carbohidrații în exces în timpul somnului. Acum este momentul ideal pentru slabire, așa că profită de el !

Sfatul 9 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Adaugă un nou exercițiu fizic

Metabolismul tău este deja ridicat de la exercițiul precedent, așa că nu strică să adaugi ceva nou pentru a-l ridica la un nivel superior.

Sfatul 10 pentru o slabire sănătoasă și rapidă: Fă acest lucru timp de 30 de zile

Mulți spun că ai nevoie de 30 de zile pentru a-ți forma un nou tipar și 90 de zile pentru a-ți forma un obicei. Împarte aceste zile în 3. Începe cu primele 30 de zile, continuă cu următoarele, până când vei ajunge sa inchei cu ușurință toate cele 90 de zile.