Cea mai cunoscută și folosită expresie a zilelor noastre este cu siguranță „Nu am timp!”. Nu am timp să merg la sală, nu am timp să mă ocup de conceperea unui plan alimentar sănătos și lista poate continua la nesfârșit. Cu toate acestea, există foarte mulți oameni, mult mai ocupați decât majoritatea, care își fac timp pentru sănătatea și condiția lor fizică.
Fie că se trezesc mult mai dimineață, fie că au o ambiție mai puternică decât cei care se plâng de lipsa timpului, acești oameni găsesc în fiecare zi resursele de a efectua o serie de activități care îi ajută să fie mai sănătoși și într-o condiție fizică de invidiat.
Iată, deci, care sunt cele mai importante obiceiuri zilnice ale oamenilor sănătoși pe care ar fi bine să le ai în vedere de acum înainte:
1. 30 minute de mișcare în fiecare zi
Da, sintagma atât de uzitată în aceste vremuri este chiar folositoare și unii oameni chiar iau acest îndemn în considerare. Și asta nu doar pentru a-și menține corpul într-o stare bună de sănătate, ci și creierul în egală măsură. Indiferent că fac mișcare cu ajutorul unei
biciclete fitness, fie că aleargă în aer liber sau merg în drumeții, oamenii care fac cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi dau mult mai mult randament în activitățile de zi cu zi, atât de la serviciu cât și de acasă.
2. Activitate sexuală regulată
Sexul este unul dintre cele mai bune remedii pentru o serie de afecțiuni, de la migrene, stres și anxietate și până la scăderea tensiunii arteriale. Așadar, data viitoare când ai de gând să amâni o partidă de sex pentru un film sau un joc pe tabletă, amintește-ți că dai cu piciorul nu doar plăcerii momentului respectiv, dar și unor beneficii pe termen lung. Evident, frecvența raporturilor sexuale poate depinde de situația fiecărei persoane sau cuplu în parte, însă ideea de bază este că nu trebuie să evităm aceste manifestări care fac parte din natura umană.
3. Ieșiri în aer liber
Indiferent cât de ocupați ar fi, majoritatea oamenilor de succes nu lasă să treacă o zi fără a ieși în natură și a se bucura de aer curat. O simplă plimbare te poate scăpa de stresul acumulat de-a lungul zilei și te ajută să îți oxigenezi creierul. Mai mult, pe timpul verii îți poți face antrenamentul zilnic în aer liber. În acest fel vei bifa două beneficii în același timp: mișcare și aer curat.
4. 2 litri de apă pe zi
Hidratarea este cheia pentru un organism sănătos. Chiar dacă nu reușești să bei chiar 2 litri pe zi, chiar și jumătate din această cantitate îți poate fi de ajutor. Pe de altă parte, deshidratarea aduce cu sine numai efecte neplăcute precum stări de oboseală, dureri de cap, anxietate și tulburări de concentrare.
5. Suficiente ore de somn
Multă lume nu acordă suficientă importanță acestui aspect, însă un orar nepotrivit de somn sau odihna insuficientă pot avea efecte devastatoare asupra organismului. Unele persoane funcționează foarte bine cu doar șase ore de somn pe noapte, în timp ce altele nu concep să doarmă mai puțin de opt ore. Așadar, nu trebuie să ții cont neapărat de cifre atunci când îți faci programul de somn, ci de necesitățile corpului tău.
6. Mai puțin internet
Oamenii de succes nu își petrec tot timpul liber pe rețelele de socializare. Aceștia au învățat că cele mai productive întâlniri sunt cele față în față, indiferent că vorbim de prieteni sau parteneri de afaceri. Așadar, lasă Facebook-ul și Twitter-ul, sună-ți prietenii și ieși din casă! Garantat vei avea o zi minunată.
7. Exerciții de stretching
Acest tip de exerciții sunt foarte importante dacă vrei să ai o viață sănătoasă. În afară de faptul că îți conferă flexibilitate, exercițiile de stretching ajută la eliminarea toxinelor din organism, prin îmbunătățirea circulației sanguine.
8. Cunoștințe noi
Oamenii de succes nu lasă să treacă o zi fără a învăța ceva nou, indiferent de domeniu, iar acest lucru nu este tocmai greu de îndeplinit având în vedere că avem acces la o cantitate imensă de informație cu ajutorul internetului. Fă, așadar, fiecare zi să merite învățând mereu ceva nou, indiferent că este vorba despre cum să faci cel mai bun tort, despre câteva cuvinte noi într-o limbă străină, sau să dai fuga la un club cu
mese de biliard și să înveți niște lovituri noi!
9. Meditație
Rolul meditației nu este doar acela de a-ți pune ordine în gânduri și de a te împăca cu psihicul tău. Aceasta ajută de asemenea la reducerea stresului, la scăderea tensiunii arteriale și chiar la diminuarea unor dureri fizice. 25 de minute de meditație în fiecare zi sunt suficiente, spun specialiștii, pentru a atinge rezultatele amintite anterior.
10. Exerciții cu propria greutate
Aceste tipuri de exerciții și faptul că îți poți controla corpul pentru a le executa reprezintă un indicator important al stării de sănătate. Deci, atunci când vine vorba despre obiceiuri zilnice ale oamenilor sănătoși, acesta nu trebuie scăpat din vedere.
11. Alimentație în funcție de culori
O alimentație echilibrată este extrem de importantă pentru a ne menține sănătoși cât mai mult timp. În acest sens, trebuie să știm și să punem în aplicare îndemnul care spune că în fiecare zi trebuie să consumăm cel puțin 5 porții de fructe și legume. În plus, atunci când consumăm legume trebuie să avem în vedere că, în funcție de culoare, acestea vin cu beneficii diferite. Astfel, legumele verzi sunt bogate în antioxidanți, cele roșii contribuie la sănătatea inimii și îmbunătățirea memoriei, cele albe reglează colesterolul, iar cele violet au proprietăți anti-îmbătrânire.
12. Zâmbete
Zâmbetul, spun oamenii de știință, este cel mai valoros gest pe care îl poate face o ființă umană. Acesta acționează asupra creierului nostru într-o manieră ce nu poate fi egalată nici de consumul de ciocolată sau de sex, așa că nu putem face altceva decât să zâmbim mai des pentru a ne menține sănătoși și într-o dispoziție cât mai bună.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
5 sfaturi pentru un psihic puternic
4 tipuri de motivații care te pot ajuta în sala de forță
Cum determini o persoană să se apuce de sport