4 tipuri de motivații care te pot ajuta în sala de forță
Fiecare dintre noi suntem motivați de către ceva anume. Află ce tipuri de motivații ți se potrivesc și folosește-te de ele pentru a-ți atinge scopul în sala de forță!
Tipuri de motivații - Dezvoltare personală
Oamenii care sunt motivați de dezvoltarea personală doresc să își îmbunătățească abilitățile și să demonstreze celor din jur dar și propriei persoane că pot să realizeaze ceea ce își propun. Dacă te regăsești în această tipologie, fixează-ți scopuri legate de un stil de viață sănătos, care să includă sportul. Vei fi privit cu admirație de cei din jur iar tu vei fii mândru de tine că ai reușit să realizezi ceea ți-ai propus.
Tipuri de motivații - Schimbare și evoluție
Nimănui nu îi place să stagneze și să se complacă în rutină. Dorința de schimbare și evoluție poate fi o motivație foarte bună pentru a trece la fapte, aplicând-o sportului. Îți dorești să nu mai duci o viață sedentară, să nu mai fii supraponderal sau prea slab? Vrei să îți schimbi stilul de viață, să te simți mai bine în pielea ta și să îți descoperi noi limite? Dacă te simți pregătit să faci această schimbare, începe prin a decide ce îți dorești să devii: ciclist, atlet, culturist, dansator? Apoi începe să trăiești că și cum deja ești ceea ce ți-ai propus. Noua ta identitate se va defini în mod natural.
Tipuri de motivații - Putere și control
Dacă ești motivat de putere, înseamnă că vrei să deții controlul propriei vieți, că vrei să iei propriile decizii și să influențezi consecințele care le urmează. Dacă te regăsești în această descriere, cea mai eficientă modalitate de a cunoaște succesul este să îți stabilești obiective mici și realizabile, pe care să le cucerești pas cu pas.
Mai important decât a-ți seta ca obiectiv principal să slăbești 20 de kilograme este să ai obiective săptămânale și lunare, precum creșterea numărului de repetări, de greutăți și de exerciții cardio. De asemenea, este o strategie mult mai inteligentă să îți propui obiective realizabile. De exemplu, în loc să hotărăști că vrei să mergi la sală în fiecare zi, e mult mai realist să îți propui să mergi de 3 ori pe săptămână. Fii sigur că poți realiza ceea ce îți propui și poți mări ștacheta pe măsură ce devii din ce în ce mai bun.
Un alt lucru esențial atunci când ești motivat de putere și control este să ai o rutină de antrenament diversificată. Efectuând aceleași exerciții la nesfârșit poate fi monoton și te poate duce către stagnare. Pentru un control mai mare asupra schimbărilor pe care le faci în antrenament, ține un jurnal în care să notezi tipul exercițiilor, numărul de repetări și greutățile folosite.
Tipuri de motivații - Apartenența la un grup social
Motivațiile de ordin social pot fi foarte eficiente, în special cu amploarea pe care au luat-o platformele social-media. Dorința de afirmare în fața celorlalți îi poate stimula pe oameni să continue să lucreze la atingerea scopurilor, în timp ce alții sunt motivați de propriul succes să îi încurajeze pe ceilalți să facă schimbări pozitive în viața lor.
0 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăunga un comentariu!
Articole Similare
5 sfaturi pentru un psihic puternic
Cum determini o persoană să se apuce de sport
Elimină o parte din stres în 5 pași simpli