5 sfaturi pentru un psihic puternic

5 sfaturi pentru un psihic puternic

Ți-ai luat angajamentul în noaptea de revelion ca în noul an să arăți și să te simți mai bine în pielea ta? Din păcate, majoritatea persoanelor își fac promisiuni la cumpăna dintre ani și le încalcă încă din luna Ianuarie. Crede-mă, știu ce înseamnă să oprești alarma ceasului și să dormi în continuare în loc să te trezești la ora propusă. Să recunoaștem, echilibrul dintre viața personală, socială, și profesională este foarte greu de atins și de menținut, și uneori este de-a dreptul copleșitor. Momentele în care ne încălcăm angajamentele față de propria persoană sunt inevitabile. Important este felul în care ne raportăm la ele.

Fii proactiv! Nu poți controla evenimentele care nu țin de tine, dar poți face ceva în legătură cu felul în care le abordezi. Renunță la mentalitatea de învins și imbrățișeaz-o pe cea de învingător! Renunță la plictiseală și superficialitate și fii mai concentrat pe atingerea propriilor obiective! În cuvinte mai simple: dezvoltă-ți un psihic puternic și de nezdruncinat!

Machomen.ro îți oferă câteva sfaturi care să te ajute să descoperi ce anume te motivează. Acestea te vor ajuta să-ți construiești un psihic puternic, să îți formulezi obiective clare și realiste și să nu te abați de la ele, indiferent de circumstanțe.

1) Un psihic puternic se naște din conștientizarea propriilor motivații

Un tip intră în sala de forță. Se uită în stânga, se uită în dreapta, și se întreabă "Ce naiba caut eu aici?". Apoi se îndreaptă spre ieșirea și pleacă.

Poate sună ca un banc sec, dar mesajul reiese destul de clar: "Ce te motivează?". Crede-mă, nu prea există sportivi care să se dedice trup și suflet antrenamentului fără să știe foarte clar care sunt obiectivele lor. Și până la urmă, nu este vorba doar de a învăța pe de rost câteva obiective seci. Sportivii sunt motivați, în primul rând, de o pasiune imensă pentru ceea ce fac. Un echilibru perfect între minte și inimă, între obiective raționale și pasiune adevărată, este cheia succesului.

Fii sincer cu tine însuți și descoperă ce anume te motivează cu adevărat. Conștientizează acest lucru și nu-l lăsa să fugă din mintea ta. Fii stăpânul propriului tău psihic și asumă-ți responsabilitatea deciziilor pe care le iei și consecințelor care derivă din acestea. Dacă știi dinainte scopul acțiunilor tale vei lua deciziile corecte în mod natural, în timp ce o pasiune sinceră pentru ceea ce faci te va menține consecvent și nu te va lăsa să aluneci în comoditate. Data viitoare când sună alarma ceasului dimineața și nu ai chef să te trezești, deși trebuie, adu-ți aminte cel mai important obiectiv al tău. Ți-ai propus să crești în masă musculară? Vrei să ai mai multă forță pentru a practica un anumit sport? Indiferent ce motivație ai, las-o să te conducă spre realizarea obiectivelor. Vizualizează în mintea ta că îți vei atinge scopul propus și conștientizează efortul susținut pe care trebuie să îl depui pentru a obține rezultatele dorite.

sfaturi pentru un psihic puternic

2) Nu poți avea un psihic puternic dacă nu ieși din zona de confort

Dacă te-ai obișnuit să faci aceleași exerciții în timpul antrenamentului zi de zi, săptămână de săptămână, an de an, fără să analizezi în mod realist dacă ai obținut sau nu rezultate, ești deja sortit eșecului. Ieși din zona de confort și provoacă-ți limitele. Setează-ți obiective din ce în ce mai dificil de atins, adaugă greutăți din ce în ce mai mari, încearcă exerciții noi, crește numărul de repetări, și observă atent cum reacționează corpul tău la toate aceste schimbări. Pe scurt, ia-te în serios și testează-ți capacitatea. Dacă ești culturist și ai numai exerciții cu greutăți în antrenament, încearcă și Cross Fitness-ul. Dacă alergi foarte mult, încearcă și înotul. Dacă ești ciclist, înscrie-te și la cursuri de yoga. Orice sport ai practica, nu lăsa rutina să te acapareze și să te conducă spre stagnare. Îndrăznește să încalci propriile reguli din când în când. Evoluează!

Obișnuiește-te să îți supui corpul la noi provocări, oferindu-i oportunitatea de a se dezvolta multilateral. Un psihic puternic are ca temelie capacitatea de face față schimbărilor.

3) Pentru a avea un psihic puternic trebuie să îți vizualizezi constant scopul

Există un motiv pentru care sportivii folosesc vizualizarea mentală ca metodă de a-și atinge țelul. Ne petrecem atâta timp antrenandu-ne corpul, dar uităm atât de des să ne antrenăm mintea. Vizualizarea scopului face adesea diferența dintre reușită și rateu. Ia ca exemplu competițiile de darts. Crezi că participanții aruncă la întâmplare săgeata către țintă? Ce anume îi face să nimerească centrul țintei ori de câte ori își propun? Îți spun eu, vizualizarea mentală a drumului parcurs de săgeată către mijlocul țintei.

Vizualizarea mentală este o metodă excelentă de a-ți trasa obiective și a te ține de ele, indiferent că ești un ciclist care vizualizează traseul ce trebuie parcurs, un jucător de golf care vizualizează traiectoria mingii sau un practicant de fitness vizualizându-se executând flotarea perfectă.

motivational psihic puternic

4) Un psihic puternic nu se gândește la cât de greu îi este, ci la ce trebuie făcut pentru a-și îndeplini misiunea

Poveștile cu sportivi care au depășit situații dificile sunt o foarte bună sursă de inspirație. Este vorba de situații care, în mod normal, ar face o persoană obișnuită să clacheze instantaneu. Aceste întâmplări nu sunt legende și nici coincidențe. Capacitatea de a depăși situații-limită este elementul cheie ce te poate conduce spre atingerea obiectivelor. Decât să te gândești cât de greu este, mai bine gândește-te la ce trebuie să faci pentru a-ți îndeplini scopul.

Să luăm ca exemplu o cursă de atletism. Decât să te gândești pe tot parcursul cursei la cât de rău te dor picioarele, la cât de greu respiri sau la cât de buni sunt adversarii în comparație cu tine, nu vei face decât să te supui unui stres imens. În schimb, dacă te concentrezi pe respectarea unei strategii inteligente îți cresc instant șansele de a ieși pe locul 1. Concentrează-te pe a învinge dificultățile și corpul va răspunde pe măsură.

5) Un psihic puternic este consecvent, disciplinat și nu dă înapoi niciodată

Dedicarea este forța care conduce spre success un psihic puternic. Rocky Balboa nu a devenit o legendă a boxului peste noapte. Michael Jordan nu a devenit cel mai celebru star al baschetului lipsind de la antrenamente. Este ușor să te dedici antrenamentelor când ai o motivație puternică și rezultatele sunt vizibile, dar ce rămâne de făcut atunci când entuziasmul pare să te părăsească și devii tentat să "chiulești" de la sala de forță?

Când apare tentația de a renunța, recită o mantră. Mantra nu este doar pentru cei care practică yoga și hipioți. O mantră poate fi un simplu cuvânt sau o frază care aprinde flacăra motivației în sinele tău. Actul în sine de a recita o mantră te poate calma, reducându-ți pulsul și ajutându-ți mintea să se concentreze mai bine. Aceasta este o tehnică folosită de mulți sportivi de elită în antrenamentul de zi cu zi și în timpul competițiilor. Cu toate acestea, nu uita că suprasolicitarea fără discernământ poate duce la accidentări dureroase. Alege-ți o mantră care să te stimuleze în sens pozitiv, fără a te expune la riscuri inutile.