12 reguli nescrise din sala de fitness

12 reguli nescrise din sala de fitness

Pentru mulți din cei care merg la sală, aceasta reprezintă nu doar un loc în care se pot antrena, ci și o oază de liniște, o ocazie de a se detașa o perioadă de stresul vieții cotidiene. Așadar, data viitoare când mai mergi la sală, ai în vedere acest aspect și nu uita să respecți aceste reguli nescrise din sala de fitness. Indiferent dacă tu consideri sala de antrenament drept un loc în care te detașezi total de lumea din jur ori doar un spațiu de socializare unde mergi zilnic pentru a-ți efectua antrenamentele obișnuite, trebuie să ții cont de aceste 12 reguli nescrise din sala de fitness. Astfel, te asiguri că fiecare din cei prezenți în acel spațiu se bucură de liniște și beneficiază de cele mai bune condiții pentru antrenament.

1. Curăță după tine

După ce ai executat epuizantele seturi de Împins la piept, este mai mult decât posibil ca banca pe care ai stat să fie acoperită de transpirație, așa că nu uita să o ștergi bine înainte de a te muta la alt aparat. De asemenea, ar fi ideal să aduci cu tine un prosop pe care să îl întinzi peste aparatul la care lucrezi. Este mai igienic și mai plăcut nu doar pentru tine, ci pentru toți cei care frecventează acea sală.

2. Nu-ți însuși echipamentul altuia

Există un anumit cod nescris care indică faptul că obiectele (ganteră, banda de rezistență, etc.) lăsate pe o bancă sau în preajma vreunui aparat din sală sunt folosite defapt de către cineva care momentan este plecat – fie să bea apă, fie la baie sau la un alt aparat. Așadar, când te vezi în fața unei astfel de situații, treci mai departe și ia-ți echipamentul din zona special amenajată pentru acestea.

3. Nu vorbi în timpul exercițiilor

Nimic nu e mai enervant decât cineva care te ține de vorbă în timp ce tu încerci să te concentrezi pentru a efectua cât mai corect un anumit exercițiu! Nu fi tu acea persoană și evită să intri în discuții cu cineva care se află în focurile antrenamentului.

4. Nu deranja persoanele cu căști

12 reguli nescrise din sala de fitness Cei care vin la sală cu căștile în urechi nu fac asta doar pentru că adoră să asculte muzică în timp ce se antrenează. Un alt motiv ar fi că acele persoane nu doresc să fie deranjate de cei din jur. Respectă asta și nu încerca cu orice preț să intri în vorbă.

5. Pune greutățile la loc

Un alt lucru foarte enervant care se întâmplă frecvent în sălile de fitness este să nu găsești ganterele la locul lor atunci când ai nevoie de ele, ci împrăștiate prin toată sala. În plus, în sălile de fitness care au un loc special amenajat pentru a așeza ganterele în funcție de greutate, ai grijă să așezi fiecare greutate în locul corespunzător.

6. Nu pune stăpânire pe greutăți

Chiar dacă faci exerciții de tipul dropsets, nu înseamnă că trebuie să acaparezi toate greutățile de la 10 la 40 de kilograme, doar pentru că ai nevoie de ele. Ia câte o greutate pe rând, lăsându-le disponibile pe cele pe care le-ai folosit deja.

7. Lasă-i și pe ceilalți să lucreze

Să zicem că ai de executat un exercițiu la helcometru și că un alt coleg de sală vrea să facă același lucru. Nu pune stăpânire pe aparat. În perioadele de pauză, lasă-l și pe celălalt să lucreze!

8. Poartă încălțările potrivite

12 reguli nescrise din sala de fitness Una dintre cele mai urâte priveliști pe care am avut vreodată ocazia să le văd într-o sală de fitness, a fost cea a unui tip care se chinuia să facă îndreptări cu bara în șlapi. Un astfel de comportament nu este doar dizgrațios, ci și foarte periculos. O clipă de neatenție a celui în cauză, o mică dezechilibrare, și totul s-ar fi putut termina foarte prost.

9. Nu critica

Una dintre cele mai importante reguli nescrise din sala de fitness spune că nu e ok să critici pe oricine întâlnești în cale. În afară de situația în care vezi că cineva se poate răni din cauza a ceea ce face, nimic nu te îndreptățește să îi critici sau să îi corectezi pe cei din jur. Concentrează-te pe ceea ce ai tu de făcut!

10. Nu ridica greutăți mari de unul singur

Chiar dacă nu cunoști pe nimeni în acea sală, nu ezita să ceri ajutorul atunci când faci exerciții cu greutăți mari. Lasă jena la o parte și pune siguranța pe primul loc!

11. Nu folosi aparatele pentru depozitare

Atunci când faci flexii cu gantere din picioare, nu folosi banca pentru a-ți depozita telefonul, prosopul sau apa. Lasă locul disponibil pentru oricine ar vrea să îl folosească.

12. Nu socializa prea mult

Un alt aspect din aceste reguli nescrise din sălile de fitness se referă la cei care fac din mersul la sală un eveniment de socializare. Un set, două de biceps concentrat cu gantera și jumătate de oră de conversație cu tipa mișto din sală, în fața suportului de gantere. Evită să cazi în această categorie. Mergi la sală, fă ceea ce ai de făcut și pleacă!

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Response.php line 1161: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

  1. in Response.php line 1161
  2. at HandleExceptions->handleError('8', 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/machomen/public_html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', '1161', array('targetLevel' => '0', 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '1', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '32768', 'buffer_used' => '27394')), 'level' => '0', 'flags' => '96', 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0')))
  3. at ob_end_flush() in Response.php line 1161
  4. at Response::closeOutputBuffers('0', true) in Response.php line 379
  5. at Response->send() in index.php line 56