5 mituri despre slăbire

5 mituri despre slăbire
Te-ai hotărât, într-un final, că grăsimea nu mai este un accesoriu la modă. E bine, ai făcut un pas către un stil de viață mai bun. Dar nu este suficient. De fapt, pasul este unul atât de mic, încât mulți îți vor spune că aproape nici nu se vede. Și au dreptate, să știi. Lumea vrea să vadă fapte, nu doar să audă niște vorbe goale. Cu siguranță, de-a lungul timpului, ai spus multe lucruri. Putem număra, de exemplu, de câte ori ai spus "Gata, de mâine mă apuc de slăbit!"? S-ar putea să stăm multă vreme aici, așa că, hai să n-o facem! Cel mai bine ar fi să trecem la treabă. Să mergi la sală, să mănânci mai sănătos, să schimbi, per total, tot ceea ce faci acum la capitolul ăsta. Dar, problema este, de unde începi? Cu ce începi? De unde știi ce e bine să faci și ce nu? Probabil că ești confuz. Retrag ce-am zis, sigur ești confuz! Ai auzit atât de multe povești și mituri despre ce nu trebuie să faci (sau ce trebuie să faci) pentru a slăbi, încât nu mai ești sigur care sfat este de luat în considerare și care nu. De aceea, astăzi, m-am decis să te ajut. Am identificat pentru tine cele mai celebre mituri despre slăbit, 5 la număr. Poate că nu sunt toate. Dar și 5 mituri sunt mai bune decât niciunul! E timpul să le vedem.

1. Mituri slăbire - Fă exerciții cardio dimineața, pe stomacul gol.

Am auzit (și nu de puține ori) diverse persoane care spuneau că ele fac exerciții fizice foarte devreme dimineața. Practic, se sculau cu noaptea în cap și treceau la treabă: alergări, flotări, genuflexiuni, exerciții cardio etc. Nu știu dacă ratau vreo formă de mișcare din programul lor! Ok, dacă tu te-ai încadra la categoria de mai sus și chiar te-ai decide să faci lucrurile astea la o oră extrem de matinală, nici o problemă! Le poți face. Însă nu este neapărat nevoie. Ceea ce unii uită, cred eu, este faptul că, atunci când vorbim despre slăbit, nu există un orar fix care trebuie respectat când vine vorba de mișcare. În principiu, ziua are 24 de ore. Procesul de ardere al grăsimii nu prea ia pauză în tot timpul acesta. De aceea, nu contează când faci mișcare (inclusiv exerciții cardio). Dar trebuie, totuși, s-o faci în mod constant și intens. Toate exercițiile pe care le faci trebuie să fie la o intensitate ridicată, acest lucru ajutându-te să-ți accelerezi metabolismul pentru un timp cât mai îndelungat în acea zi.

2. Mituri despre slăbit - Grăsimea se elimină doar dacă faci exerciții cardio timp de 20 de minute.

Pe scurt, asta e o prostie! Chiar trebuie să faci fix 20 de minute de exerciții pentru a da jos grăsimea? Nu cred că este absolut nici o problemă dacă petreci mai mult timp cu aceste exerciții. N-o să vină nimeni la tine să te ia la rost pentru că nu ai respectat cine-știe-ce regulă și nici iarba n-o să crească mai repede și mai verde!

3. Mituri slabire - Dacă bei apă rece ca gheața slăbești mai repede.

De unde o mai fi apărut și chestia asta, chiar nu știu. Dar pare să aibă priză la public. Reține un lucru de la mine: temperatura apei pe care o bei nu are nici un efect asupra slăbitului. E ca și când am lua de bun că, dacă mâncăm pâine caldă, ne îngrășăm mai repede. Nu temperatura alimentului consumat influențează efectul pe care acesta îl are asupra organismului tău (când vine vorba de slăbit)!

4. Mituri despre slabit - +500 de grame de mușchi, -50 de calorii pe zi.

Dacă nu ai înțeles, mă voi exprima puțin mai pe larg. Se spune că, dacă pui pe tine 500 de grame de mușchi, scapi și de 50 de calorii în fiecare zi. În teorie, sună foarte frumos. În practică, nu se aplică. Pur și simplu!

5. Mituri slabire - Slăbești dacă mănânci alimente cu un aport scăzut (sau negativ) de calorii.

Alimentele cu aport negativ de calorii sunt un basm. Dacă am gândi și acționa conform acestei logici incorecte, atunci, probabil, ne-am apuca să mâncăm numai ierburi sau alte tipuri de verdețuri. Da, poate că am slăbi, dar nu am muri de foame și nici nu am putea spune că am evitat complet consumul de calorii. Nu mai crede în tot felul de baliverne ale așa-zișilor "experți în nutriție".