MIT - Dacă faci sport nu contează ce mănânci

MIT - Dacă faci sport nu contează ce mănânci

Din ce în ce mai multe persoane fac sport în prezent. Și asta ar trebui să fie un lucru bun, nu-i așa? Din păcate însă, ei compensează efectele benefice ale sportului cu acele diete pline de grăsimi și calorii.

Realitate - dacă faci sport, contează și mai mult ce mănânci

Gândește-te că, deși tot mai mulți oameni fac sport, vedem un număr într-o continuă creștere de obezi și de oameni care au probleme de sănătate cauzate tocmai de sedentarism. Cel puțin când vine vorba de obezitatea infatilă, m-am speriat când am auzit recent în mass-media că România este pe locul 1 în Europa la acest aspect. România, care era o țară cunoscută pentru siluetele suple (cel puțin ale persoanelor de sex feminin), a devenit rușinea Europei!

Realizez că există milioane de persoane care ignoră faptul că indivizii activi fizic au nevoie de mai multe substanțe nutritive decât cei sedentari. Mi-aș dori să pot merge la fiecare sală de fitness din România și să le spun oamenilor care fac sport, indiferent dacă aleargă, înoată, fac antrenamente de forță sau rezistență, sau poate fac aerobic, că fără un aport optim de substanțe nutritive de care corpul lor are nevoie, nu vor obține rezultatele scontate .

Piramida nutritiei sportiveDacă gândești la fel ca mine, probabil faci sport pentru a obține un rezultat pozitiv, nu pentru că nu ai cu ce altceva să-ți ocupi timpul. De fapt, poți face mai mult rău decât bine, deoarece soliciți un corp cu deficit nutritiv, deci nu vei deveni mai sănătos, ci vei crea o și mai mare carență nutritivă. Crede-mă, am experimentat acest lucru multă vreme. Cunosc probabil sute, dacă nu mii, de oameni care, ca și tine probabil, aproape au renunțat la încercarea de a-și transforma fizicul. Majoritatea aveau informațiile tehnice despre sport și nutriție, dar nu au putut traversa prăpastia de care am vorbit mai devreme. Alții au fost pregătiți să traverseze prăpastia, dar au fost dezinformați.

Să spunem lucrurilor pe nume: dacă te lupți din răsputeri să obții ceva, și încerci de mai multe ori și tot nu obții rezultate, până la urmă vei deveni frustrat și vei renunța. Munca din greu fără rezultate nu oferă nici o recompensă și este demoralizantă, frustrantă.

Nu trebuie să fie așa. Nu trebuie să devii o victimă a mitului conform căruia poți să fii în formă doar prin sport și atât. Acceptând realitatea că o nutriție optimă este la fel de importantă ca exercițiul fizic, vei mai face un pas în calea obținerii succesului pe care-l meriți.