5 modele inspiraționale de urmat

5 modele inspiraționale de urmat
Pentru oamenii obișnuiți poate că o poză valorează mai mult decât o mie de cuvinte în afara sălii de forță, dar pentru un culturist adevărat, care are un fizic grozav, o astfel de poză poate valora mai mult de-atât! Aici mă refer la legendele acestui sport, la acei oameni care și-au dus trupurile pe noi culmi ale potențialului uman. Din punctul meu de vedere, următorii 5 indivizi sunt reprezentativi pentru culturism. Ei au ajuns să-și pună amprenta și asupra micului și marelui ecran, însă după foarte mulți ani de muncă în sala de forță. Ei sunt, probabil, unele dintre cele mai inspirationale modele de urmat pentru oricine dorește să practice sportul numit culturism. Ești de acord? Crezi că vorbesc prostii? Indiferent de răspuns, te invit și pe tine să-ți exprimi părerea și să spui care sunt modele tale de atleți care te inspiră!

1. Sylvester Stallone

Stallone este unul dintre aceia oameni care dovedesc că vârsta este doar un simplu număr din două cifre și nimic mai mult. De-a lungul anilor, chiar dacă el a mai îmbătrânit, se pare că a reușit să se mențină în formă. Cu toate că el nu a concurat niciodată în competiții de culturism, a reușit să se antreneze cu vedete precum Schwarzenegger și Franco Columbu, dar și cu mulți alții ca ei. Sylvester nu doar c-a reușit să își construiască un fizic impunător, dar a și putut să și-l mențină de-a lungul timpului, o performanță cu care nu se pot mândri foarte mulți actori sau foarte multe actrițe de la Hollywood. El apare ca un personaj puternic și suplu în fiecare film în care a jucat. De fapt, unele dintre cele mai bune evoluții ale sale au venit după vârsta de 60 de ani. El este acela care-i inspiră pe toți cei care doresc să-i calce pe urme în culturism și fitness.

2. Frank Zane

Zane avea acel fizic de tip clasic, pe care majoritatea bărbaților din ziua de astăzi l-ar invidia cu siguranță. El reușea să stoarcă și ultima picătură de potențial din fiecare parte a corpului său, pentru a-și face un trup cât mai perfect. Fiind un competitor înnăscut, știa foarte bine că și un singur kilogram (sau două) de mușchi pus acolo unde trebuie, va reuși să facă minuni la concursurile de culturism și să impresioneze juriul. Spre deosebire de marea majoritate a "uriașilor" din ziua de astăzi, Zane a reușit să câștige titlul de Mr. Olympia la sub 91 de kilograme, folosindu-se de puterea esteticii pentru a impresiona. Frank Zane merită respectul tuturor pentru ceea ce a realizat, chiar dacă tu poate ești mai mult fanul mamuților din prezent. Trebuie respectată munca sa și trebuie respectat și fizicul său.

3. Serge Nubret

Recunoscut pentru formele sale incredibile, Serge Nubret s-a alăturat profesioniștilor după numai câțiva ani de antrenamente. Prin metodele sale de antrenament lungi și foarte dure, el punea la îndoială afirmația conform căreia orice sesiune de antrenament are o anumită limită. De fiecare dată când un începător începe să se plângă de faptul că se antrenează prea mult de 4 ori pe săptămână, ar trebui să i-l arătăm pe Serge. Da, într-adevăr, nu e deloc o idee rea să te și odihnești și să te și hrănești cât mai sănătos pentru a completa antrenamentul pe care îl faci, dar Nubret a dovedit că trupul tău chiar are potențialul de a se adapta la orice situație, dacă i se oferă ocazia. Arnold a spus despre Serge că îi amintește de un cal de curse când îl vedea antrenându-se și când vedea cum i se mișcă mușchii sub piele. Fizicul său clasic și simetric este o sursă de inspirație pentru toți aceia care își doresc să arate cât mai bine, fără a fi nevoiți să devină la fel de masivi ca un culturist modern.

4. Dorian Yates

Culturismul este sportul care l-a luat pe Yates de pe străzi, acolo unde obișnuia să-și facă veacul, ferindu-l astfel de probleme. Cu toate că Lee Haney, cel care a devenit campion înainte de apariția lui Dorian, era un individ imens, Yates a reușit să schimbe radical conceptul de masă musculară. Stilul său intens și brutal de antrenament era o priveliște uluitoare, de aceea, chiar și după mai bine de 20 de ani, clipurile sale video de antrenament din seria "Blood and Guts" sunt la fel de populare și continuă să-i inspire pe toți cei care fac acest sport, zi di zi.

5. Arnold Schwarzenegger

Ceea ce face din Schwarzenegger unul dintre cei mai inspiraționali culturiști din toate timpul, sunt succesele sale de pe scena competițiilor, dar și din afara ei, cât și începuturile sale modeste din Austria. El este recunoscut pentru focalizarea și concentrarea lui aproape obsesivă pe antrenament și competiții, o dedicare ce a reușit să-i servească și pe mai departe în viață, în diferite aspecte ale acesteia. La fel ca mulți alți culturiști din "epoca de aur", el a ignorat avertismentele legate de de antrenamentele prea lungi și prea grele și a mers la sală, unde a petrecut până la 5 ore pe zi. O astfel de persoană, care este atât de dedicată cauzei pe care o urmează, trebuie apreciată! După un record de 7 victorii la Mr. Olympia, el s-a folosit de talentele sale și de fizicul său și la Hollywood, unde a apărut în filme după filme. De asemenea, el a deținut și două mandate de guvernator al statului California. Arnold este un exemplu incredibil a ceea ce înseamnă determinare și dedicare. Voința sa puternică l-a condus către succes în tot ceea ce și-a propus să realizeze în viață.