5 sfaturi ca să arăți bine la plajă

5 sfaturi ca să arăți bine la plajă

Cu siguranță că, în iarna care a trecut, ți-ai pus în minte să te pregătești pentru vara ce avea să urmeze, tocmai pentru a arăta cât mai bine și a avea un corp cât mai armonios dezvoltat, pentru care alții să te invidieze atunci când te afișezi cu el la plajă, fie că mergi la un simplu ștrand, fie că aveai de gând să mergi la mare. Însă probabil ai uitat de ceea ce ți-ai propus în anotimpul rece sau ai fost prins cu o sumedenie de alte treburi importante (familie, copii, serviciu, școală sau facultate) și încă nu ai ajuns să te apuci de un antrenament serios nici când a sosit primăvara. Ai considerat că încă mai ai suficient timp până în iunie sau iulie, așa că nu ai de ce să îți faci griji. Ei bine, uite că a venit vara între timp. Ce te faci acum? Nu-i așa c-ar fi trebuit să te apuci, totuși, mai devreme de mișcare? Nu era mai bine dacă începeai din aprilie sau mai? Acum ai fi fost pregătit să mergi la plajă și să te dai mare cu fizicul tău de invidiat. Nu te panica! Știu, e ușor din partea mea să-ți zic să stai calm, mai ales acum când vara este deja în toi. Dar serios vorbind, chiar nu trebuie să-ți faci griji foarte mari, deoarece mai poți încă salva situația! Cum? Trebuie doar să citești și să pui în aplicare cele 5 sfaturi pe care ți le voi oferi eu mai jos. Poate că nu sunt tocmai perfecte și poate că nu vor ajuta chiar foarte mult pe toată lumea, dar zic că merită, totuși, încercate!

1. Mănâncă des, puțin și "curat"

Pentru anumite persoane, ceea ce am scris mai sus reprezintă o mantră după care se ghidează în viață. Acești indivizi vor consuma întotdeauna alimente proaspete, organice sau bio, fără substanțe (gen E-uri) dăunătoare sănătății sau procesate excesiv. Așadar, ei vor fi întotdeauna suficient de sătui încât să poată avea destulă energie pentru a putea funcționa sau pentru a se putea antrena simplu și fără efort prea mare. O astfel de strategie de alimentație îi poate ajuta pe mulți să distribuie uniform numărul de calorii consumate din proteine, carbohidrați și grăsimi, fără a se simți ca și când ar fi înghițit un vagon de mâncare odată. Cheia implementării cu succes a unei strategii sau a unui plan de acest gen, este planificarea și pregătirea meselor ce urmează a fi servite, în avans. Acest lucru te asigură că, atunci când foamea te lovește, nu vei fi lipsit de o gustare sau o masă gustoasă și hrănitoare, indiferent de momentul zilei.

2. Menține-ți o dietă cât mai naturală

Ar fi bine să fii foarte atent la ceea ce mănânci! Nu da iama în primele produse pe care le vezi pe rafturile magazinelor și pe care scrie că sunt naturale. În loc să cumperi niște alimente procesate sau de tip fast-food, mai bine du-te la piață, de unde ești cât de cât mai sigur că poți cumpăra niște legume sau niște fructe care vin direct de la mama natură. Nu poți veni cu nici un fel de scuză că nu găsești ceea ce îți trebuie la țăranii din piață. De aceea, cel mai bine ar fi să profiți de toate produsele proaspete pe care le găsești acolo, cum ar fi fructele și legumele. Cumpărând de la producătorii locali, ai oarecum garanția că produsele lor sunt mai bune, mai naturale și că nu conțin tot felul de chimicale dăunătoare. La țărani ai mari șanse să găsești legume și fructe care nu sunt modificate genetic, sau ouă și carne care nu sunt pline de hormoni și antibiotice! Pe lângă asta, ai garanția prospețimii produselor comercializate și poți beneficia și de prețuri mai mici decât la alte magazine sau supermarketuri.

3. Dacă vrei să slăbești, aleargă!

Probabil că te gândești că toți acei oameni care merg la sală și care au o musculatură frumos definită și un corp bine proporționat, petrec ore în șir pe banda de alergare sau făcând exerciții la diversele aparate disponibile acolo. Nu este neapărat cazul! Poți să slăbești și fără să treci pe la sală. Sau, mă rog, fără să treci în fiecare zi pe la sală. Asta dacă ești dispus să te apuci de alergat. Sprintul sau alergarea pe o pistă sau suprafață plană ori pe un deal, poate stimula arderea grăsimilor la fel de bine ca un antrenament la sală. Nu doar că ai parte de un exercițiu fizic foarte bun, dar te și poți bucura de natură atunci când alergi în aer liber! Alergatul sau sprintul la deal ori pe o pistă ar trebui să se facă în mod gradual, pornind de la o intensitate scăzută, ajungând, apoi, la una mai mare. Nu începe cu mai mult de 2-3 sesiuni de antrenament de alergare pe săptămână, dacă nu ai mai făcut așa ceva până acum! Poți urca până la maximum 5, ideal fiind să nu forțezi mai mult de-atât în primele sesiuni, pentru a nu suferi accidentări!

4. Schimbările mici pot face diferența

Știi cu siguranță că, în orice ceea ce faci în viață, vor fi și momente în care vei atinge un anumit nivel de plafonare. Plafonarea este nașpa, dar face parte din procesul nostru de creștere. Dacă vrei să scapi de ea, schimbă-ți rutina! Nu, nu trebuie să faci nici un fel de schimbare foarte drastică dintr-o dată, dar poți adăuga diverse mici lucruri noi în rutina antrenamentului tău: poți crește un pic intensitatea exercițiilor pe care le faci, poți adăuga unele noi, poți începe să lucrezi la un aparat la care nu ai mai lucrat până acum sau poți începe să ridici greutăți. Indiferent de ceea ce alegi să faci, oricât de neînsemnată ți s-ar părea alegerea respectivă, să știi că ea are potențialul de a aduce schimbări care să facă diferența în felul cum te antrenezi. Corpul tău este o mașinărie care se poate adapta destul de ușor la situații noi, așa că ceea ce poate părea complicat și greu la început, va ajunge să fie ușor și plăcut în final. Atunci când se întâmplă acest lucru, exercițiile sau antrenamentele pe care le faci nu ți se vor mai părea o corvoadă.

5. Slăbitul este un proces care durează, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână!

Din momentul în care te-ai decis să slăbești, trebuie să știi că tocmai ai luat o decizie foarte importantă pentru tine, pentru corpul tău și pentru sănătatea ta. Așadar, trebuie să fii cât mai dedicat acestei cauze. Mersul la sală și o alimentație sănătoasă sunt doar un prim pas în acest proces de durată. Încearcă întotdeauna să mai faci și ceva în plus. Apucă-te și de alte activități care ar putea avea efecte benefice asemănătoare mersului la sală. Dacă vrei să arzi calorii, ar fi bine să încerci și un pic de ciclism, de exemplu, în special dacă vremea este bună. Sau poate vrei să te împrietenești cu înotul. Doar o oră de antrenamente la sală, urmată de un sedentarism total pentru restul timpului rămas din ziua respectivă, nu-ți va face un serviciu prea mare în ceea ce privește respectarea planului de a slăbi pe care ți l-ai făcut la începutul verii!