7 motive solide pentru a te apuca de lecții de înot

7 motive solide pentru a te apuca de lecții de înot

În general, când te gândești la lecții de înot, îți vin în minte copiii. Știi că acest sport este la modă printre mulți dintre ei, unii practicându-l încă de la o vârstă fragedă. Dar cine a zis că tu, adult fiind, nu ar trebui să-l încerci? Dacă îmi poți spune un motiv suficient de bun, atunci te voi lăsa în pace și nu te voi mai bate la cap să iei lecții de înot. Deci, care este acel răspuns? A, nu ai unul. Nici un motiv serios. Păcat pentru tine, deoarece eu am nu unul, nu două, ci chiar 7 motive cât se poate de solide pentru care tu ar trebui să practici înotul ... începând de acum, deoarece îți oferă o mulțime de avantaje!

Motivul numărul 1 pentru a lua lectii de înot

Atunci când știi să înoți, te vei simți, automat, mai sigur pe tine în apă. Vei putea, astfel, să te bucuri de vremea petrecută la piscină sau într-un bazin, ori chiar la mare. Vei fi mai încrezător în abilitățile tale de a te descurca în apă, chiar dacă aceasta este mai adâncă. Nu vei mai avea teama că te poți duce la fund și te poți îneca! Imaginează-ți cât de mulțumit și fericit te vei simți atunci când vei putea să practici tot felul de sporturi în apă: polo, ski nautic, navigatul cu barca sau chiar pescuitul în larg.

Motivul numărul 2 pentru a lua lectii de inot

Multe bazine de înot sau piscine private oferă cursuri de înot pentru multe segmente de vârste, de la copii de 3 ani, până la seniori. Prin intermediul lecțiilor de înot, vei experimenta bucuria învățării tuturor mișcărilor și tehnicilor necesare definirii tale ca înotător. Pe măsură ce vei progresa, vei vedea că nu mai ai nevoie de colac sau ajutor din partea instructorului, acesta fiind un mare motiv de mândrie pentru oricine, inclusiv pentru o persoană adultă ca tine.

Motivul numărul 3 pentru a lua lectii inot

În caz că, totuși, te pricepi cât de cât la înot, dar nu l-ai mai practicat de foarte multă vreme, cursurile de înot te pot ajuta să îți aduci aminte ceea ce ai uitat și poate chiar vor aduce informații și tehnici noi de care tu nu știai până în prezent și pe care le poți folosi pe viitor!

Motivul numărul 4 pentru a lua lectii de înot

Înotul este o activitate care poate fi practicată alături de mai multe persoane. Te poți duce la piscină sau la bazin cu prietenii sau familia, având astfel parte de mai multă distracție. Pe lângă asta, poți socializa cu ceilalți înotători și-ți poți face noi prieteni!

Motivul numărul 5 pentru a lua lectii de inot

Înotul are foarte multe beneficii pentru sănătate și este un bun exercițiu cardio cu impact redus. Este recomandat adesea persoanelor care au suferit o anumită accidentare sau operație chirurgicală. Cursurile de înot pot fi și o formă de rutină de reabilitare fizică, sau poate fi combinat cu exerciții de fitness în apă!

Motivul numărul 6 pentru a lua lectii inot

Nu toate formele de exerciții fizice pe care le faci necesită prezența unui instructor, deci nu mereu poți ști dacă ceea ce faci este bine sau nu, însă în cazul înotului, o astfel de persoană trebuie să fie mereu lângă tine, pentru a se asigura că ai înțeles totul corect și că nu-ți pui în nici un fel viața în pericol.

Motivul numărul 7 pentru a lua lectii inot

Că tot făceam referire la instructori și importanța lor, aceste persoane, când vine vorba de orice sport, dar, în special de înot, trebuie să fie calificate în munca pe care o fac. Un antrenor de înot profesionist și respectat va avea, întotdeauna, calificările și pregătirea necesară meseriei pe care o exercită, deci poți fi sigur că ești pe mâini bune!