7 replici de agățat care trebuie evitate

7 replici de agățat care trebuie evitate
Până în prezent nu cred că s-a inventat replica perfectă de agățat. Îmi vei spune că există replici bune. Sau poate crezi că tu ești mai special decât alți 100 de bărbați de pe stradă și că ai mereu la tine un arsenal formidabil de replici de agățat, numai una și una. Și că, de fiecare dată când le folosești, dai pe spate orice femeie pe care o întâlnești. Poate este așa. Sau.. poate nu. De fapt, cred că a doua variantă este mai potrivită. Spun asta nu ca să te descurajez ori ca să mă dau eu mare în fața ta, părând cel mai mare expert în agățat femei, ci pentru a-ți arăta că perfecțiunea nu există. Știu, sună bizar pentru unii. Sunt de acord cu tine că există replici bune de agățat. Dar, de cele mai multe ori, noi, bărbații, o mai dăm și în bară când vine vorba să le alegem pe cele potrivite. Și, în loc să ne ajute, acestea mai mult ne înfundă. Și uite așa am mai ratat încă o ocazie de a avea o discuție cât de cât inteligentă cu o femeie! Probabil te întrebi cam care sunt acele replici care ne pot sabota. Cu siguranță vrei să le știi și tu, pentru a le putea evita. Asta, ca să nu te faci de râs sau ca să nu dai cu bâta-n baltă încă de la început.

"Îmi cer scuze că te deranjez, dar..."

Să ne imaginăm următoarea scenă: ea este la bar sau într-un club. De ce crezi tu că a venit acolo? În interes de serviciu? Da, dacă este spion sub acoperire. Ceea ce este foarte puțin probabil. Nu, mai degrabă ea a venit în acel club pentru a se distra și pentru a cunoaște oameni noi. Nu te apropia de ea sfios, ca și când ți-e teamă să n-o deranjezi de la vreo treabă importantă. Ține minte, ea nu este acolo să dezamorseze o bombă, având nevoie de liniște și de o concentrare absolută. Du-te și abordeaz-o normal. Sigur nu o s-o deranjezi, atât timp cât o faci într-o mod politicos. Dacă te comporți ca și când pare că o deranjezi sau o plictisești, ghici ce? Sigur o vei face să se simtă ciudat în prezența ta! Mai bine comportă-te ca și când ea deja se simte atrasă de tine și s-ar putea chiar să ajungă să fie atrasă de tine în final!

"Pot să-ți iau ceva de băut?"

Să ne înțelegem de la bun început: dacă discuți deja cu o femeie (indiferent dacă ai întâlnit-o acum o oră sau acum 5 minute) și îți comanzi o băutură de la bar, atunci un gest politicos ar fi să îi iei și ei una. În special dacă este prima pentru ea în acea zi. Dar dacă primele tale cuvinte care-ți ies pe gură IMEDIAT ce ai întâlnit o femeie sunt cele de mai sus, atunci, în acest caz, nu procedezi deloc corect. S-ar putea ca respectiva să creadă că tu dorești ceva mai mult de la ea. Sau, cine știe, că e vreo mare onoare că vorbește cu tine. Orice bărbat care se respectă nu va face niciodată o asemenea greșeală, de aceea îți recomand să eviți, pe cât posibil, cele 6 cuvinte nepotrivite "Pot să-ți iau ceva de băut?". De asemenea, încearcă să nu abordezi o femeie cu vorbe sau mișcări ieftine, cum ar fi să-i arăți un truc magic. S-ar putea să n-o impresionezi prea tare și să te faci de râs, părând o maimuță care dă o reprezentație la un spectacol de circ.

Folosirea unor replici auzite în filme sau diverse emisiuni TV

Dacă femeia sau fata pe care încerci să o agăți remarcă faptul că tocmai i-ai livrat o replică venită dintr-un film sau pe care a auzit-o la televizor, s-ar putea să nu cadă pe spate așa după cum te așteptai tu. Așadar, încearcă să eviți replici de genul "Vii des aici?" sau "Ne-am mai întâlnit cumva înainte?". Merge să folosești astfel de vorbe doar dacă o faci într-un mod ușor ironic, glumeț, încercând să o faci pe ea să se amuze. Altfel, nu este deloc recomandat s-o bombardezi cu o serie de replici de agățat răsuflate consecutive. Nu vei face altceva decât s-o plictisești teribil și să-și piardă orice urmă de interes în ceea ce te privește.

"Salutare, fetelor/doamnelor"

Femeile vor să se facă plăcute în ochi altora prin unicitatea calităților de care dispun. Ele nu vor să fie plăcute doar pentru simplul fapt că sunt femei și-atât. Dacă tot vrei să fii direct atunci când dorești să agăți o femeie, mai bine spune-i ceva de genul "Am stat mai la distanță și te-am admirat ceva vreme, remarcând că debordezi de energie și chiar mi-aș fi făcut procese de conștiință pentru tot restul zilei dacă nu veneam să te cunosc și să aflu ce fel de persoană ești. Apropo, numele meu este (completează cu numele tău)." Sau, dacă a fi direct nu este tocmai stilul tău, un simplu "Bună" ar trebui să fie de ajuns. Din nou, cel mai bine ar fi să nu te folosești de niște replici de agățat expirate dacă vrei ca femeia sau fata cu care discuți să nu fugă de tine mâncând pământul.

Monologul interminabil

Atunci când ești abordat pe stradă de un străin, s-ar putea să te simți destul de ciudat în momentul în care acesta începe să-ți țină un monolog lung cât o zi de post, fără a-ți spune exact motivul pentru care se află în fața ta. Ca să nu mai vorbim de faptul că acest lucru încalcă orice fel de convenție socială! Același lucru este valabil și în cazul femeilor. Ele vor dori să te evite dacă observă că singurul lucru la care te pricepi este acela de a fi jenant, stângaci sau incomod. Oamenii mai obișnuiesc să judece alte persoane pe care le întâlnesc pe baza experiențelor de care au parte în viața de zi cu zi. Astfel, când aceștia sunt abordați de un străin cu un monolog extrem de lung, atunci acel străin poate fi considerat bolnav mental. Sau te poți gândi că respectiva persoană vrea ceva anume de la tine. Sigur nu vrei ca o femeie să te bage în aceeași categorie și pe tine atunci când tu încerci să o agăți, așa că uită de monologurile interminabile!

"Prietenii mei spun/cred..."

"Prietenii mei spun c-ar trebui să vorbesc cu tine." Sau "Prietenii mei cred că ești drăguță." Pe bune? Da' ce-s astea, replici de licean de clasa a 9-a? Mai suntem la grupa pregătitoare, sau ce? E jenant, sincer! Hai să ne maturizăm puțin. Am pretenția să cred că ai trecut de vârsta de 15 ani, când te "puneai pe bune" cu o fată cu ajutorul prietenilor. E cazul să fii bărbat acum și să nu mai aștepți după alții "să-ți facă lipeala." Dacă-ți place o anumită fată sau femeie, atunci du-te la ea și spune-i asta! Folosește-te de propriile tale cuvinte, evitând să-i spui că ai venit să vorbești cu ea pentru că așa ți-a zis un prieten. Astfel de vorbe nu dau bine deloc în fața unei femei! Aceeași tactică o poți folosi și în cazul în care un prieten de-al tău dorește să agațe pe cineva. În loc să îi faci tu toată treaba sau să mergi cu el de mână în fața unei femei, șoptindu-i ce are de zis, mai bine lasă-l să se descurce singur!

Muțenia

Se spune că, dacă nu profiți de toate ocaziile ce ți se oferă, atunci cu siguranță le vei rata pe toate. Așa că este mai bine să abordezi o femeie imediat și să discuți cu ea, chiar dacă pornești de la un simplu "Bună". Nu sta pe gânduri și nu aștepta să-ți vină pe buze sau în minte replica genială. Mai mult, nu sta și te uita la ea ca la o statuie, fără să-i spui nimic. Îndrăznește să deschizi gura și să începi o conversație. Sigur ea nu te va mușca și nici nu va veni sfârșitul lumii dacă faci asta.