Indiferent dacă e bine sau nu, cu siguranță ai experimentat la un momendat dat (dacă nu chiar de mai multe ori) acea senzație groaznică de după o noapte de pomină, stropită din plin cu alcool. Mahmureala, căci despre ea este vorba, este de-a dreptul nesuferită și nu de puține ori te-ai oprit din a servi și următoarele pahare de băutură de frica senzației de a doua zi.
Chiar dacă consumul de alcool nu face parte din lucrurile sănătoase pe care ar trebui să le faci în viața ta, este normal să experimentezi și astfel de trăiri atunci când vrei să te distrezi și să mai uiți de probleme. Dar ce te faci cu mahmureala? Chiar dacă nu bei alcool prea des, tot e neplăcut să te confrunți cu o astfel de stare.
În cele ce urmează îți voi prezenta câteva mituri bine cunoscute ca remedii anti-mahmureală și îți voi spune care funcționează și care nu. Data viitoare vei ști ce ai de făcut!
Apă
Da, apa este de ajutor în tratarea senzației de mahmureală. Deoarece alcoolul te deshidratează foarte tare este important ca după o noape de pomină să consumi apă pentru a te rehidrata.
Bea 1-2 pahare de apă înainte de culcare și dimineața te vei trezi mai bine decât te-ai fi așteptat. În plus, data viitoare când mai ieși cu băieții la bere, comandă și o sticlă cu apă. Chiar dacă nu vei simți nevoia, încearcă să o bei treptat, pentru a evita deshidratarea.
Băuturi pentru sportivi
Având în vedere că alcoolul poate duce la deshidratare și automat la pierderea de electroliți, este ușor să previi sau să repari acest lucru prin consumarea de băuturi energizante special create pentru sportivi.
Pe de altă parte, studiile au arătat că același efect îl poți obține și cu ajutorul apei, așa că păstrează-ți banii! Apa de la robinet e la fel de bună.
Cafea
Indiferent dacă ești sau nu mahmur, o cafea bună te va ajuta să te dezmeticești mai bine dimineața. Cu toate acestea, dacă nu ești băutor de cafea, aceasta îți poate face mai mult rău decât bine.
În concluzie, la acest punct se poate vorbi mai mult de preferințele fiecăruia. Dacă știi că o cafea te va trezi din starea din care te afli și va alunga durerea de cap, consumă una fără probleme. Nu uita însă și de paharul cu apă.
Alcool
Unii bărbați se ghidează după zicala ”cui pe cui se scoate” atunci când vor să se trateze de mahmureală. O idee deloc inspirată!
Chiar dacă te simți mai bine pe moment asta nu înseamnă că ai scăpat de problemă. Dimpotrivă, nu faci altceva decât să amâni inevitabilul. La un moment dat tot va trebui să te oprești din consumat alcool și atunci vor apărea negreșit și simptomele mahmurelii.
Pâine prăjită
Da, pâinea prăjită este de mare folos în tratarea simptomelor date de mahmureală. Mai exact, dacă simți că a două zi nu poți mânca nimic și că orice ai face vei ajunge să verși, o felie de pâine prăjită poate fi o adevărată mană cerească.
Vitamine
Dacă în mod normal consumi suplimente cu multivitamine, este indicat să o faci și după o noapte de pomină. Dar dacă nu obișnuiești să faci acest lucru, nu te obosi. Studiile din domeniu au arătat că vitaminele nu ajută în mod deosebit la tratarea mahmurelii.
Exerciții
Da, știu, după o noapte nedormită și cu ficatul intoxicat cu alcool, numai chef de exerciții nu ai! Dar, trebuie să îți faci!
Chiar dacă nu te încumeți la mai mult de 30 minute pe
banda de alergat, important este să te miști. În acest fel nu doar te vei energiza (prin eliberarea de endorfine în organism în timpul exercițiilor), dar vei arde și câteva din caloriile ”turnate” în tine cu o noapte înainte.
Nu uita nici de sticla cu apă! Nu vrei să te deshidratezi mai mult decât ești deja.
Prevenția
Acesta este cu siguranță cel mai bun ”tratament” pentru mahmureală! Bea responsabil și nu vei mai avea niciodată de-a face cu aceste stări nesuferite. Așadar, nu spune nimeni să nu mai consumi deloc alcool ci să o faci cu moderație!
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
MIT - Masa musculară crește în timp ce te antrenezi
MIT - Femeile fac fitness, barbații fac culturism
MIT - Dacă faci sport nu contează ce mănânci