Antrenament zilnic - tricepși mai mari în numai 30 de minute

Antrenament zilnic - tricepși mai mari în numai 30 de minute

Imaginează-ți următorul scenariu: ești în mașină în drum spre sala de forță și traficul e infernal. Când în sfârșit ajungi la sala de forță, mai ai doar 30 de minute la dispoziție pentru antrenament. Machomen.ro îți prezintă un antrenament complet pentru tricepși mai mari care durează numai 30 de minute.

Antrenament pentru tricepși mai mari în numai 30 de minute

Instrucțiuni: Execută toate exercițiile după seturile și numărul de repetări recomandate. Odihnește-te 1 minut între seturi.

După ce execuți aceste trei exerciții, mai ia o pauză de 1 minut și treci la exercițiul final:

Flotări cu priză îngustă pentru tricepși mai mari

  • Întinde-te la podea cu fața în jos, sprijinit în palme, cu o priză mai îngustă decât lățimea umerilor. Asigură-te că brațele sunt întinse perfect și trunchiul este paralel cu podeaua. Aceasta este poziția de start.
  • În timp ce inspiri, coboară în mod controlat flexând brațele până când pieptul aproape atinge podeaua.
  • Folosindu-ți tricepșii și parțial pectoralii, împinge-ți trunchiul în sus, revenind la poziția de start. Expiră pe parcursul acestei mișcări.
  • Execută 4 seturi din acest exercițiul. Nu există un număr de repetări predeterminat, fiecare set oprindu-se în momentul în care nu mai poți execută o repetare.

tricepși mai mari in 30 de minute

Grupele musculare activate de exercitiul FLOTĂRI CU PRIZĂ ÎNGUSTĂ PENTRU TRICEPȘI MAI MARI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direcți implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

 

Mușchii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizează și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).