Extensii deasupra capului la cablu

Extensii deasupra capului la cablu

Despre exercițiul EXTENSII DEASUPRA CAPULUI LA CABLU

Înainte de a începe acest exercițiu, asigură-te că ți-ai încălzit foarte bine articulațiile coatelor. Poți face asta executând câteva seturi de extensii deasupra capului la cablu, folosind mai puține greutăți. Este foarte important să nu neglijezi încălzirea deoarece riști să ai dureri la nivelul coatelor în timpul exercițiului propriu-zis, lucru care te va împiedica să profiți la maximum de beneficiile pe care le aduce mușchiului triceps.

Rutină exercițiu EXTENSII DEASUPRA CAPULUI LA CABLU

  • Atașează o sfoară la cablu
  • Stând în picioare cu spatele la scripete, apucă sfoara cu ambele mâini folosind o priză neutră (palmele orientate una către cealaltă). În acest punct al exercițiului, sfoara se află în spatele capului, brațele perpendiculare cu podeaua, iar coatele și degetele mici ale mâinilor orientate spre tavan.
  • Îndreaptă coatele până când brațul este complet întins. Mișcarea trebuie executată exclusiv din antebrațe iar brațele să rămână nemișcate. Aceasta va fi poziția de start.
  • Inspirând, coboară în mod controlat sfoara în spatele capului, cât poți de jos. Menține această poziție pentru 1-2 secunde. În acel moment, tricepsul este întins la maximum.
  • Expirând, revino la poziția de start pentru a executa o nouă repetare.
  • Execută mai multe repetări de extensii deasupra capului la cablu, în funcție de antrenamentul urmat.

Extensii deasupra capului la cablu

Sfat: Ține coatele cât mai apropiate în timpul exercițiului și coboară cât mai lent sfoara în spatele capului pentru o activare cât mai intensă a tricepsului. De asemenea, încearcă pe cât posibil să nu lași coatele să se miște în lateral sau înainte. Exercițiul extensii deasupra capului la cablu este foarte eficient în a da formă și simetrie mușchiului triceps.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului EXTENSII DEASUPRA CAPULUI LA CABLU

Grupele musculare antrenate de exercițiul EXTENSII DEASUPRA CAPULUI LA CABLU

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.