Antrenează-ți pieptul acasă

Antrenează-ți pieptul acasă

Indiferent dacă nu mergi la sală din cauză că nu îți place mirosul de acolo sau ai avut experiențe neplăcute exersând cu alți oameni în preajma ta sau, poți să te antrenezi foarte bine și acasă.

În acest articol îți voi vorbi despre cum îți poți lucra pieptul în confortul bârlogului tău. Tot ce îți trebuie este un set de greutati fitness cu suficiente discuri. Ține cont că vei necesita mai multe kilograme față de cele folosite pentru biceps, de exemplu.

În continuare, îți voi prezenta cele mai bune exerciții pe care le poți face acasă. În cazul unora, va trebui să improvizezi o bancă de exerciții dacă nu ai una. Astfel, vei avea nevoie de o pereche de scaune, pe care să le pui față în față și o scândură de lemn între ele, pe lângă setul de greutăți de fitness.

  • Flotări cu ganterele în mână. Se execută precum flotările standard, doar că priza o faci pe gantere. Sunt mai bune decât cele clasice, deoarece îți oferă posibilitatea de a te duce mai jos atunci când cobori.
  • Întinderi cu gantera. Stai întins pe spate cu o ganteră între ambele mâini, deasupra pieptului. Întinde brațele spre spate, până ajung aproape de sol, susține câteva secunde, apoi de acolo revino spre piept. Ține coatele puțin îndoite și pieptul mereu încordat.
  • Presă cu o singură mână. Întins pe spate, ține greutățile de fitness într-o mână, cu cotul îndoit, lipit de sol. Împinge ganterele spre tavan, până când mâna este aproape dreaptă. Nu lăsa cotul să se blocheze atunci când ajungi la punctul maxim, apoi coboară brațul până când reatinge solul.
  • Fluturări din picioare. Stai drept, cu picioarele la nivelul umerilor și brațele, cu greutăți, pe lângă corp. În același timp ridică-ți mâinile spre piept, până când ganterele se intersectează în dreptul gâtului, apoi lasă-le jos.
  • Împins de pe bancă. Sau de pe improvizație, dacă nu ai bancă. Stai cu spatele întins pe scândura de lemn, coatele îndoite, greutățile de fitness în mâini. Ridică deodată brațele în sus, până când coatele sunt aproape drepte, apoi coboară-le.
  • Fluturări de pe bancă. Stai cu spatele lipit de scândură, brațele întinse în lateral, cu coatele puțin îndoite și gantelere în palme. Adu greutățile spre centru pieptului, apoi coboară-le la loc.

Așadar, observi că există destule posibilități de a-ți antrena pieptul folosind greutăți de fitness, acasă. Tot ce îți trebuie este voință, dăruire, ambiție și două scaune. Cei care spun că nu poți face exerciții acasă, nu au încercat suficient.