Aplecări laterale cu gantera kettlebell

Aplecări laterale cu gantera kettlebell

Despre exercițiul APLECĂRI LATERALE CU GANTERA KETTLEBELL

Un exercițiu extrem de eficient pentru mușchii abdominali, dar și pentru alte grupe musculare din partea inferioară și superioară a corpului. Pe toate acestea le vei găsi detaliate la finalul articolului.

Denumiri alternative ale exercițiului APLECĂRI LATERALE CU GANTERA KETTLEBELL

Exercițiul Aplecări laterale cu gantera kettlebell mai este cunoscut sub următoarele denumiri:

  • moara de vânt;
  • kettlebell windmil.

Rutină exercițiu APLECĂRI LATERALE CU GANTERA KETTLEBELL

  • așează o ganteră kettlebell în fața piciorului stâng; adoptă o poziție cu picioarele depărtate la o distanță egală cu lățimea umerilor;
  • apleacă-te și apucă gantera cu mâna dreaptă; îndreaptă șoldurile și împinge în picioare pentru a aduce gantera la nivelul umerilor; rotește încheietura în așa fel încât palma să fie orientată spre înainte și împinge gantera deasupra capului;
  • rotește piciorul stâng la aproximativ 45 de grade și apleacă-te către acesta, pe lateral, până când atingi podeaua; în tot acest timp, mâna cu care ții gantera trebuie să rămână nemișcată; nu-ți lua privirea de pe ganteră!
  • odată ce ai atins solul, menține poziția o secundă, apoi revino la poziția inițială;
  • continuă pentru numărul recomandat de repetări, în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului APLECĂRI LATERALE CU GANTERA KETTLEBELL

Grupele musculare antrenate de exercițiul APLECĂRI LATERALE CU GANTERA KETTLEBELL

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.