Atingeri alternative de călcâi

Atingeri alternative de călcâi

Despre exercițiul ATINGERI ALTERNATIVE DE CĂLCÂI

Exercițiile pentru abdomen trebuie să se regăsească fără discuție în orice program de antrenament, având în vedere faptul că nu ne putem lăuda cu un corp de invidiat fără a avea mușchii abdominali bine sculptați. Însă, în afară de partea estetică, parte care poate nu interesează pe toată lumea în egală măsură, mușchii abdominali bine dezvoltați sunt esențiali pentru a fi capabili să executăm cu succes exerciții din cele mai dificile.

Rutină exercițiu ATINGERI ALTERNATIVE DE CĂLCÂI

  • întinde-te pe podea cu fața în sus și cu genunchii îndoiți; picioarele trebuie să fie depărtate, la aproximativ 50 – 60 de cm distanță unul de altul; brațele trebuie să fie întinse pe lângă corp; aceasta este poziția de start;
  • ridică trunchiul la câțiva centimetri de sol și, cu mâna dreaptă, întinde-te până atingi călcâiul de pe aceeași parte; menține contracția pentru o secundă și nu uita să expiri în timp ce execuți această mișcare;

Atingeri alternative de călcâi

  • în timp ce inspiri, revino la poziția inițială;
  • repetă mișcarea și pe partea opusă; o repetare reprezintă atingerea ambelor călcâie;
  • continuă să execuți aceste mișcări până când atingi numărul de repetări dorite, în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului ATINGERI ALTERNATIVE DE CĂLCÂI

Grupele musculare antrenate de exercițiul ATINGERI ALTERNATIVE DE CĂLCÂI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.