Bicicleta imaginară

Bicicleta imaginară

Despre exercițiul BICICLETA IMAGINARĂ

Bicicleta imaginară este un exercițiu foarte plăcut și ușor de executat, așa că îl poți încerca cu succes atunci când te plictisești de clasicele exerciții pentru abdomen. Chiar dacă nu pune prea mari probleme în ceea ce privește execuția, acesta oferă rezultate foarte bune în antrenamentele pentru definirea mușchilor abdominali. Având în vedere că nu necesită niciun echipament, poți executa Bicicleta imaginară și în confortul casei tale.

Rutină exercițiu BICICLETA IMAGINARĂ

  • întinde-te cu spatele pe podea, cu partea de jos a spatelui bine lipită de sol și cu mâinile la ceafă; ai grijă să nu încordezi mușchii gâtului atunci când execuți mișcarea;
  • ridică partea superioară a trunchiului, ca și cum te-ai pregăti să faci abdomene;
  • îndoaie genunchii în așa fel încât gambele să fie paralele cu solul; aceasta este poziția de start;
  • simulează mișcarea de pedalat cu ambele picioare și, simultan, apropie cotul drept de genunchiul stâng; expiră în timp ce execuți mișcarea;
  • în timp ce inspiri, revino la poziția inițială;
  • repetă mișcarea apropiind cotul stâng de genunchiul drept; nu uita să expiri;

Bicicleta imaginară inside

  • continuă să alternezi această mișcare până când ajungi la numărul de repetări dorite; acestea pot varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului BICICLETA IMAGINARĂ

Grupele musculare antrenate de exercițiul BICICLETA IMAGINARĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.