Biciclete de fitness, aliatul tău în arderea kilogramelor

Biciclete de fitness, aliatul tău în arderea kilogramelor

Și te-ai decis că vrei să slăbești. Ți-ai pus de la revelion un new year’s revelation, acel clasic new year, new me cu care te minți de cinci ani că ai să slăbești. Și ghici ce?! Ai 30 de ani, îți promiți an de an că “de anul ăsta mă apuc de treabă”, dar, uimit, anual vezi că se face august și tu încă nu te-ai apucat de treabă.

Și de data asta e la fel. Te-ai trezit că s-a făcut deja martie și tu în continuare stai în fiecare seară și te uiți la Grey’s Anatomy, pentru a cincea oară când începi serialul ăla. Mănânci sănătos toată ziua: pizza la birou și chipsuri seara, acasă, dar te plângi că ai probleme cu glanda. Deodată, ai o sclipire de moment, simți că anul ăsta o să fie altfel. Faci curățenie în toată casa, arunci tot junk food-ul pe care l-ai acumulat în multele tale plimbări până la Mega și intri pe net să îți cauți una din multele varietăți de biciclete de fitness existente în online.

După ceva căutări, dai de una care îți place. Este exact culoarea pe care ți-o dorești, se potrivește la fix cu mobilierul din sufragerie. Are cele 47 de varietăți de trasee pe care le voiai, de la Tour de France, la traseul București. Are 7 variante de intensități. Ce să mai, e perfectă.

De mâine îți propui să te apuci. Doar că ghici ce!? Mâine ai aflat că trebuie să stai mai mult la birou. Ajungi acasă, vezi acea bicicletă de fitness că stă singurică acolo în colț, dar nu îți vine să te urci pe ea. Ești prea obosit, mai mult mental, decât fizic. Dar lasă că și mâine e o zi.

Surprizele continuă, însă. A doua zi afli că e ziua lui Mihai. Urmează petrecerea burlacilor a lui Alex, botezul fetițelor lui Vlad. Să nu uităm că este Paștele în două săptămâni. Nu ar fi mai bine să te apuci de dietă după sărbători? Parcă acum îți pare rău că ai aruncat toate dulciurile alea. Deja te întrebi dacă nu ai greșit cumpărând una din acele biciclete de fitness.

Ghici ce?! Întotdeauna vei găsi chestii mult mai interesante și mai distractive de făcut decât să pedalezi timp de 30 de minute în timp ce te visezi un Lance Armstrong de România. E grea febra musculară. E greu să nu ieși la bere cu băieții o dată la două zile, dar știi ceva? Îți vei mulțumi la vară, când vei merge la plajă pentru prima dată în cinci ani și nu îți va mai fi rușine de tine. Ca să nu mai vorbim de momentul în care slăbești suficient și vezi că se uită insitent o fată la tine. Clipele alea merită oricât de multe minute petrecute pe biciclete de fitness. Așa că, urmează-ți target-ul și nu te abate de la traseu, indiferent cât de greu îți va părea la început.