În urmă cu câteva luni începusem să îți povestesc despre cele mai frumoase trasee pe care poți să le faci ca împătimit al mersului pe biciclete de munte. Dacă în articolul de atunci vorbeam despre zone ca Stâna de Vale, Valea Bistriței sau Sighișoara, astăzi vom discuta despre arii precum Clisura Dunării și mai puțin cunoscutele Chei al Râmețului.
Chiar dacă toate traseele pentru biciclete de munte pe care le-am prezentat aici sunt destul de departe de Capitală, sunt convins că ai o mașină dotată cu un portbagaj special cu care să îți duci bicla până mai aproape de drumul pe care urmează să îl urmezi.
Clisura Dunării
Acesta nu este un traseu de biciclete de munte pentru începători, din cauza distanței mari ce trebuie străbătută. Drumul pornește din dreptul localității Orșova și se termină la mai bine de 100 de kilometri distanță, dincolo de Moldova Nouă, în localitatea Coronini. Traseul, deși este unul care se desfășoară în mare parte pe șosea, urmărește cursul Dunării, și oferă o imagine spectaculoasă, trecând pe la Cazanele Mari și Cazanele Mici.
De-a lungul acestui drum, vei admira unele dintre cele mai frumoase zone turistice de pe Clisura Dunării. De la deja arhicunoscuta statuie cu chipul lui Decebal, la Mănăstirea Mraconia, până la zone mai puțin cunoscute, ca Dealul Ciucaru Mare și Cetatea Tricule. Chiar și pentru pasionații de trasee montane, zona oferă posibilități de cățărare de unde vei putea admira niște peisaje care te vor lăsa cu gura căscată.
Dacă îți place să urmărești apusurile de soare de pe malul unei ape, atunci nu ai cum să dai greș cu traseul de pe Clisura Dunări.
Cheile Râmețului
O arie nu foarte cunoscută publicului larg, aflată în Masivul Trascău, Cheile Râmețului este o zonă incredibil de frumoasă, care poate fi parcursă cu ușurință pe biciclete de munte. Un traseu spectaculos și care este indicat inclusiv pentru începători, traseu Drumul Pietrei Cetii are aproximativ 17 kilometri.
Acesta pornește din localitatea Benic, județul Alba, și trece prin satul Cetea, Cheile Văii Cetii, Masivul Piatra Cetii, ajunge în poiana cu narcise din Tecșești, care este superbă dacă apuci perioada 15 mai – 15 iunie, și se termină în localitatea Tecșești. Masivul Piatra Cetii este o rezervație naturală și vei putea găsi specii de plante rare.
Așadar, dacă te-ai săturat de aceleași ture de biciclete de munte din jurul orașului tău, ieși din aria ta de confort și încearcă una dintre zonele expuse în aceste două articole. Sunt convins că îmi vei mulțumi.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
Avantajele înotului
Diferența dintre jogging și alergare
Avantajele mersului pe bicicletă