Citește-i limbajul corpului

Citește-i limbajul corpului

Să-ți prezint un scenariu deja clasic: ai intrat în vorbă cu o femeie la un club și vorbiți deja de 20 - 30 de minute, însă tu nu ai nici cea mai mică idee dacă ea poartă o conversație doar ca să nu se plictisească sau dacă este într-adevăr interesată de tine. Ești pregătit să te retragi, pentru că ți-e frică de prima posibilitate și îți este prea greu să accepți un refuz. Însă, înainte de a face asta, citește-i limbajul corpului, deoarece sunt șanse mari ca tu să-i fi interpretat greșit gesturile. Își plimbă degetele prin păr sau lovește ritmic cu degetul paharul din fața ei? Aceste semnale, alături de multe altele asemănătoare, pot reprezenta niște indicii bune despre ce gândește ea cu adevărat despre tine. Data viitoare când vrei să faci o mișcare către o femeie te vei folosi de limbajul corpului ei și vei ști dacă este cazul să faci o mișcare sau dacă trebuie să te retragi cu demnitatea intactă.

Ai intrigat-o

  • Cînd o persoană este interesată de alta, începe, involuntar, să-i copie mișcările, gesturile, accentul, chiar și anumite expresii folosite. Când nu există nici un fel de atracție, nu se va copia nici unul din aceste obiceiuri. Dacă observi că respectiva începe să îți copie mișcările și gesturile (râsul simultan este tot o copiere), e clar că ești pe drumul cel bun, așa că ai grijă să nu pierzi avantajul.

Se simte bine în prezența ta

  • Ai încercat vreodată să urmărești pantofii partenerei? Sunt sigur că nu, și ar fi bine să-ți intre în obicei, în special la primele întâlniri cu o anumită femeie. Dacă vezi că are pantoful scos pe jumătate din picior, atârnând doar în degete, înseamnă că este relaxată și se simte confortabil în prezența ta.

Se laudă cu forma ei fizică

  • Sunt sigur că ai avut întâlniri la care femeia și-a ținut picioarele încrucișate. Dar acest gest era unul natural sau puțin forțat? Încrucișarea picioarelor este ceva extrem de comun, este un gest relaxant și decent totodată, însă atunci când o femeie își apasă piciorul de sprijin cu cel care stă deasupra scoate în evidență faptul că are picioare tonifiate. Cu alte cuvinte, acest semnal se poate interpreta și ca "sunt alergătoare de maraton când vine vorba de sex, și vreau ca tu să observi asta".

Este excitată

  • Mișcările ușor circulare aplicate pe o suprafață la îndemâna ei, cum ar fi paharul cu băutură, indică faptul că este excitată și interesată. Dacă vrei mai multe informații trebuie să identifici zona paharului care beneficiază de atingerile ei suave: dacă mângâie cupa paharului înseamnă că este extrovertită și face un efort conștient de a arăta că este doritoare, în timp ce mângâierea piciorului paharului este un gest mai subtil și mai intovertit.

Gândirea ei este orientată spre sex

  • Sunt sigur că nu știi ceva foarte interesant: buzele femeilor conțin același tip de țesut pe care îl găsim și la labiile genitale, așa că legătura dintre cele două organe nu trebuie să mire pe nimeni. Când o femeie își umezește buzele, sau când le dă cu luciu, vrea de fapt, inconștient sau nu, să creeze un aspect apetisant din punct de vedere sexual. De ce ar face asta dacă nu are intenții serioase?

Așteaptă să faci o mișcare

  • Când o femeie este în celălalt capăt al încăperii și vrea să se facă observată, te va privi intens până când privirile vi se intersectează, va menține contactul vizual câteva secunde, timp în care fie va mișca din sprâncene, fie își va mări ușor ochii, după care se va uita în altă parte. Da, este un semn clar că este interesată. Problema este că bărbații nu sunt programați genetic să observe din prima acest comportament prin intermediul privirii directe, așa că respectiva femeie, dacă este interesată, va trebui să repete această rutină de două - patru ori până când te vei prinde că semnul este pentru tine și că ar fi cazul să îi oferi ceva de băut.

Îți caută atenția

  • Când o femeie se joacă, aparent absent, cu părul, este un semn clasic că este interesată. Dacă această joacă nevinovată este acompaniată și de un zâmbet, atunci este foarte interesată de tine. Acest gest face o femeie să se remarce în mijlocul altor femei care nu fac acest gest, și mai înseamnă și că îi pasă cum arată în fața unui bărbat.

Ești al ei

  • Dacă ești la masă cu femeia care îți place și cu prietenele ei, urmărește acest gest: dacă femeia te atinge și menține atingerea cel puțin câteva secunde, înseamnă clar un singur lucru: te consideră al ei și atingerea nu este decât un semn pentru celelalte pretendente că ești luat. Dacă nu s-a întâmplat nimic încă între voi, e cazul să grăbești lucrurile.