Cum să folosești corect o bicicletă eliptică

Cum să folosești corect o bicicletă eliptică

Desigur, acest articol este în special destinat bărbaților. Sunt convins că nu o dată ți s-a întâmplat să vrei să faci și alte exerciții cardio în afară de banda de alergare, dar când te uitai la bicicletele eliptice, te îngrozeai. Vedeai doar fete pe ele, unele pedalând înspre înainte, altele spre înapoi, parte din ele rapid, celelalte foarte lent. Obervând toate aceste varietăți, te-ai gândit că o fi vreun avantaj genetic al fetelor, de toate reușesc să îmblânzească aparatul ăsta și tu habar n-ai cum să îți ții picioarele.

Ai încercat, desigur, să te urci pe o bicicletă eliptică, dar ți s-a părut ciudat. Postura nu era bună, parcă lucrai prea intens din spate și prea puțin din picioare. Nici măcar nu ai reușit să transpiri cum trebuie, că te și săturasei de aparat. În continuare, îți voi prezenta cele mai frecvente greșeli pe care le fac cei neobișnuiți cu astfel de instrument:

  • Stai aplecat. Mare parte a bărbaților au o tendiță de a sta aplecați atunci când pedalează pe eliptică. Dacă stai drept, vei avea mușchii abdominali întinși, ceea ce îți va da ocazia să angajezi în exerciții mușchii profunzi, care ajută la arderea a mai multor calorii.
  • Nu schimbi direcțiile suficient de des. Este fix ceea ce vorbeam despre fetele care aleargă spre înapoi. Aceste schimbări nu doar te ajută să nu te plictisești, dar și lucrează diverse grupe de mușchi, ceea ce duce la un antrenament mai complex.
  • Aparatul scoate un zgomot de parcă mai are puțin și decolează. Când se întâmplă lucrul ăsta, este evident că trebuie să folosești o intensitate mai mare, pentru că exersezi degeaba.
  • Nu folosești mânerele. Bicicletele eliptice sunt destinate lucrării întregului organism. Pun în mișcare atât partea inferioară, cât și zona superioară a organismului. Bineînțeles că dacă nu te ții de bare în timp ce alergi, vei avea o postură ciudată.
  • Alegi să alergi pe un program de deal. Multe modele de eliptice au ca programe prestabilite unele cu înclinație. Problema este că atunci când alegi să alergi pe pantă, cel mai adesea, nefiind obișnuit, picioarele îți vor sări din suporți și te vei rușina și enerva, când vei cădea și o sală întreagă va râde de tine. Tot varianta clasică, cu pedalare pe plan orizontal este cea mai bună alegere.

Și iată: principalele cinci motive pentru care nu te simți în largul tău atunci când alegi să te antrenezi pe biciclete eliptice. Dar stai fără grijă, practice makes perfect, cum spun englezii. Cu cât vei exersa mai mult, cu atât te vei obișnui mai repede și nu îți va mai părea ciudat tipul acesta de exercițiu.