Cum să îți antrenezi umerii, acasă?

Cum să îți antrenezi umerii, acasă?

Cum să îți antrenezi umerii, acasă?

Cum să îți antrenezi umerii, acasă? Știu că această întrebare ți-a dat multe bătăi de cap. Da, vrei să te antrenezi, dar urăști ideea de a merge la sală. Simplul gând că ai intra într-un gym te face să strâmbi din nas. Nu poți să îți dai seama de ce. În general nu ești pudic, ești foarte prietenos, reușești să îți faci amici repede și ești centrul grupului tău de prieteni. Dar sala nu e pentru tine.

Nu îți face griji! Îți voi prezenta un exercițiu pe care îl poți face de acasă, pentru a-ți antrena umerii (sau deltoizii, cum mai sunt ei numiți). Tot ce ai nevoie este un set de greutati fitness și multă voință.

Nu uita ca înainte de a te apuca de treabă să te încălzești bine. Exercițiile de izolare pentru umeri pot avea un efect dezastruos asupra acestei grupe musculare, dacă nu faci stretching riguros înainte.

Ridicări laterale

Stai cu spatele drept, genunchii puțin îndoiți, cu tălpile la nivelul umerilor. Mulți greșesc aceste exerciții, începând executarea lor cu mâinile sprijinite pe corp. Ideal este să pornești ridicările din fața ta, de la nivelul pelvisului. Coatele se vor ține nemișcate și puțin îndoite. Greutățile de fitness se țin cu palmele îndreptate una spre cealaltă.

Ridică mâinile, încet, până când acestea ajung puțin mai sus de orizontală, palmele paralele cu solul. Nu grăbi mișcarea. Nu faci cardio. Ridicarea trebuie să se execute cam în trei secunde. Odată ajuns la punctul maxim, menții puțin greutățile, apoi cobori. Exact ca și la ridicare, coborârea trebuie să aibe loc tot cam în trei secunde, controlând în permanență greutatea. Când ajungi jos, faci o pauză scurtă, apoi repeți.

Execută exercițiul acesta în patru seturi a câte 8-12 repetări și va fi suficient. Și foarte important, nu forța cu greutățile de fitness. La acest tip de antrenament, foarte importantă este execuția și nu masa ridicată. Dacă pui prea multe kilograme, riști să ai probleme și dureri, care te vor face să renunți la a mai face mișcare.

Umerii reprezintă una dintre cele mai importante grupe musculare în ceea ce privește aspectul fizic. Deltoizii mari te fac mai impunător și, cu siguranță, hainele vor sta mult mai bine pe tine. După cum spuneam și la început, ridicările laterale reprezintă o variantă bună de antrenament pentru a-ți dezvolta acești mușchi, acasă, cu ajutorul unui set de greutăți de fitness.