- Home
- Psihic
- Cum te ajută culturismul să-ți organizezi viața
Cum te ajută culturismul să-ți organizezi viața
Ai simțit vreodată că viața ta tinde să fie un haos total? Ești copleșit de toate problemele care apar zi de zi și pe care trebuie să le rezolvi? Nu mai găsești timp să-ți cureți locuința sau să repari diverse lucruri care ți s-au stricat prin casă? La serviciu ești inundat de proiecte care îți ocupă mare parte din program și îți dau dureri de cap? Nu-ți fă griji, deoarece vei afla imediat cum poate să te ajute culturismul să-ți organizezi viața și să te menții pe drumul cel bun!
Ce este organizarea?
Organizarea reprezintă ceva mai mult decât simpla împăturire a hainelor și așezarea lor într-o ordine impecabilă în dulapul de rufe. Acest cuvânt definește și se aplică la o gamă mult mai largă de zone sau domenii din viața ta care ar putea beneficia de pe urma unei planificări și coordonări formale. Atunci când ceva funcționează corect, fiindcă a fost organizat cum trebuie, de exemplu, cutia poștală electronică, ea poate fi folosită mult mai eficient și într-o manieră mult mai metodică. Acest lucru îți face existența mai ușoară, pentru că știi exact căror mesaje le-ai răspuns sau unde au fost ele arhivate.
Experții în organizare (m-aș fi mirat să nu existe așa ceva!) spună că, dacă îți pui în ordine un anumit aspect din viața ta, vei ajunge cât de curând să ți le poți organiza și pe celelalte în același fel.
Cum te poate ajuta culturismul să-ți organizezi viața?
1. Culturismul te obligă să respecți un program
Când începi să practici acest sport, trebuie să-ți stabilești niște scopuri. Atunci vei realiza că, pentru a-ți le atinge, trebuie să ai un anumit program de antrenament și să urmezi o dietă corespunzătoare. Nu poți să te duci pur și simplu la sală o dată la o lună, să faci două sau trei exerciții pentru 5 minute, după care să pleci, așteptându-te ca, după câteva săptămâni, să arăți ca Arnold.
Prin respectarea rutinei pe care ți-o impui, vei mai remarca un fapt interesant: timpul tău va fi acum ocupat și cu această activitate. Ca atare, nu-ți vei mai permite să pierzi vremea prin sala de forță degeaba, pentru că știi că ai de făcut un antrenament și, pe lângă el, mai trebuie să-ți rezolvi și treburile personale. Acest lucru te va obliga să faci în așa fel încât să-ți organizezi timpul în măsura în care să poți merge și la antrenament, dar să poți să te ocupi și de casă, de serviciu sau de copii.
2. Culturismul te ajută să cauți soluții
Ai o anumită problemă ce trebuie rezolvată? Uneori, dacă te apuci în forță de ea este suficient pentru a scăpa de aceasta într-un timp relativ scurt. Dar de ce să faci totul în grabă? Lucrurile se pot pune în ordine și încet. Spre exemplu, poți să te gândești la o soluție la respectiva problemă când te antrenezi.
Dacă îți oferi suficient timp de gândire, este posibil să concepi un plan de atac mult mai potrivit decât atunci când te grăbești să rezolvi totul dintr-o singură mișcare. Exercițiile fizice sunt numai bune pentru a te ajuta să-ți limpezești mintea și să gândești mai clar, ceea ce îți poate fi de folos în momentul în care cauți rezolvări ale unor probleme.
3. Culturismul te învață să ceri ajutor
Dacă ai nevoie de un partener la sală, de o rutină de antrenament nouă sau de ajutor cu dieta pe care o urmezi, ce faci? În principiu, ceri sfatul cuiva. Nu stai și aștepți să-ți pice totul în poală. Și, din moment ce acum știi că una dintre cele mai rapide căi de a avea succes este să ceri ajutorul unui expert, vei dori să faci exact același lucru și în alte circumstanțe din viața ta.
Concluzie
Neabordarea sistematică a diverselor aspecte ale vieții seamănă destul de mult cu mersul într-o mașină fără volan. Aceasta te duce în orice direcție vrea ea, indiferent dacă tu vrei sau nu să ajungi acolo. Ciudat sau nu, sunt anumite momente când o astfel de "strategie" funcționează. Poate că ți s-a întâmplat să găsești jobul sau relația potrivite în acest fel, însă, nu întotdeauna poți avea asemenea noroc.
De cele mai multe ori, ai nevoie de un volan care să te ajute să pui mașina pe direcția pe care o dorești. Nimeni nu se naște expert, de aceea și tu ai nevoie de cineva care să-ți tundă părul, să-ți administreze finanțele sau să-ți organizeze viața.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
5 sfaturi pentru un psihic puternic
4 tipuri de motivații care te pot ajuta în sala de forță
Cum determini o persoană să se apuce de sport