De ce sunt exercițiile fizice bune pentru tine?

De ce sunt exercițiile fizice bune pentru tine?

Sunt convins că deja știi că exercițiile fizice sunt benefice pentru sănătatea ta. Dar te-ai gândit vreodată cât de mult îți pot influența viața? Află cum sportul îți pot corecta intreaga viață, de la îmbunătățirea stării de spirit, la perfecționarea vieții sexuale.

Vrei să te simți mai bine, să ai mai multă energie sau chiar să îți lungești viața? E simplu: fă sport! Toată lumea poate beneficia de pe urma mișcării regulate, indiferent de vârstă, sex sau aptitudini fizice. Ai nevoie de mai multe motive pentru a te apuca de sală sau de alergat? În continuare îți voi prezenta 7 moduri prin care, cu ajutorul exercițiilor, poți deveni mai sănătos și mai fericit.

1. Exercițiile îți controlează greutatea. Prin mișcare, arzi calorii și astfel poți preveni îngrășarea sau chiar, dacă este necesar, vei da jos din stratul adipos. Mersul la sală este excelent, dar nu te îngrijora dacă nu reușești să îți faci suficient timp pentru a te duce zilnic. Pentru a vedea rezultate, fii mai activ în timpul zilei: urcă pe scări în loc de lift, mergi pe jos în loc să iei metroul etc.

2. Făcând mișcare combați problemele de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială mare sau colesterolul ridicat. Creșterea pulsului, pune sângele în mișcare, ceea ce scade riscul bolilor cardiovasculare. Totodată, exercițiile regulate previn sau țin în frâu boli ca: atac cerebral, diabetul de tip 2, depresia, mai multe tipuri de cancer și chiar artrita.

3. Sportul îți îmbunătățește starea de spirit. Unul dintre cei mai cunoscuți body builders din lume spunea “Dacă vrei să devii un halterofil profesionist, trebuie să treci printr-o dramă”. Nu este neapărat adevărat, dar premisa de la care pornea, este reală. Atunci când te simți deprimat, trist, nu mai ai încredere în tine, mergi la sală. Vei vedea că dacă dai de câteva ori cu pumnii în sacul de box sau dacă împingi câteva zeci de kg la piept, stresul va dispărea, iar starea de bine se va instala.

4. Exercițiile îți vor mări energia, datorită îmbunătățirii musculaturii și creșterii anduranței. Vei observa că oboseala nu se va mai instala atât de repede ca înainte. În plus, prin mișcare regulată, vei și slăbi, ceea ce te va face mai agil.

 5. Vei dormi mai bine în urma antrenamentelor. În primul rând te vei simți obosit fizic. În al doilea rând, vei vedea că tot stresul acumulat în timpul zilei va dispărea, astfel încât nu vei mai sta treaz să te gândești la targetul zilei de mâine.

6. Prin creșterea masei musculare și a rezistenței, mișcarea regulată îți ajută viața sexuală. Vei arăta mai bine, colăceii vor dispărea, iar încrederea în tine va crește. Cu toții știm că femeile sunt foarte atrase de bărbații încrezători. Ca să nu mai vorbim că forța acumulată în urma exercițiilor îți va permite să îți iei prietena în brațe și să o cari prin toată casa, fapt care este destul de impresionant.

7. În final, antrenamentele îți sunt de folos și ca activități sociale. Fie că ești în sală și îl ajuți pe cel de lângă tine să împingă ultimele două repetări la biceps, sau alergi în parc și îi împrumuți apa unui alt alergător care se vede că a rămas fără, sportul încurajează formarea de prieteni noi.

Așadar, pus în fața atâtor beneficii, de ce mai stai pe gânduri? Fugi chiar în momentul ăsta și apucă-te de sport!