Despre exercițiul DEAD BUG

Deși nu are o denumire tocmai atractivă, nu ar trebui să eviți acest exercițiu, ci dimpotrivă. Privește totul într-o manieră pozitivă, amuză-te și pune-te pe treabă! Exercițiul Dead bug lucrează foarte bine mușchii abdominali și ajută la îmbunătățirea mobilității, așa că nu ezita să îl introduci în atrenamentele tale.

Rutină exercițiu DEAD BUG

  • întinde-te cu spatele pe podea și ține mâinile întinse, ridicate spre tavan;
  • ridică picioarele de pe sol și flexează genuchii și șoldurile la 90 de grade;
  • expiră și lipește bine spatele de podea; încordează mușchii fesieri; menține această poziție pe toată durata exercițiului; aceasta este și poziția de start;
  • începe mișcarea prin a întinde unul din picioare până în momentul în care aproape atinge podeaua;
  • ai grijă să menții zona lombară și pelvisul lipite de sol în timp ce execuți mișcarea, chiar dacă tendița spatelui este de a se arcui;
  • menține mușchii încordați și revino la poziția de start;
  • repetă mișcarea și cu piciorul opus și alternează până când setul de repetări este complet;
  • numărul de repetări variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului DEAD BUG

Grupele musculare antrenate de exercițiul DEAD BUG

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.