Executarea corectă a flotărilor

Executarea corectă a flotărilor

Flotarea este unul dintre cele mai eficiente și mai de bază exerciții fizice pentru partea superioară a corpului. Cu toate că este relativ simplu și ușor de făcut, mulți indivizi tind să comită greșeli când vine vorba de efectuarea lui. Dacă și tu te încadrezi în această categorie și simți că ai nevoie de un sfat care să te ajute să-ți corectezi forma și execuția flotărilor, atunci te afli la locul și momentul potrivit. În articolul de față îți voi prezenta, pe scurt, 5 modalități prin care să-ți îmbunătățești flotările.

1. Încordează-ți trunchiul

Un prim pas către flotarea executată corect este postura trunchiului. Este important ca acesta să fie încordat, altfel corpul tău va sta arcuit, iar forma exercițiului pe care îl faci va avea și ea de suferit. Imaginează-ți ce-ai face în cazul în care cineva ar vrea să-ți dea un pumn în abdomen. Cel mai probabil, în mod instinctiv, îl vei încorda, pentru a recepționa lovitura respectivă fără prea mari dureri sau disconfort. Același lucru este valabil și în cazul flotărilor. Încordarea trunchiului reduce riscul accidentărilor prin promovarea unei poziții neutre a coloanei.

2. Strânge-ți mușchii fesieri

Fesierii sunt una dintre cele mai mari grupe de mușchi din corpul uman și, adesea, și una dintre cele mai inactive. Prin strângerea (încordarea) lor, îți protejezi partea inferioară a spatelui, îți îmbunătățești postura și menții o poziție neutră a coloanei vertebrale.

3. Strânge-ți coatele

Mulți dintre noi obișnuim ca, atunci când facem flotări, să ținem coatele mai în afară. Aceasta este o greșeală care, în timp, poate duce la apariția problemelor (accidentărilor) la umăr și la coafa rotatorilor. Pentru a evita astfel de neplăceri, ține coatele mai strânse în laterale. În acest fel, umerii nu vor mai avea de suferit pe termen lung.

4. Priza la podea

De regulă, când luăm poziția de flotare, ținem palmele mâinilor paralele, cu degetele orientate spre înainte. Însă, ar trebui să procedăm în felul următor: să schimbăm poziția mâinilor în așa fel încât degetele mari să fie orientate față în față. Apoi, le deschidem și pe restul și obținem priza mai bună pe podea. Imediat, se va crea mai multă tensiune, se vor încorda tricepșii, cât și ceilalți mușchi ai părții superioare a spatelui.

5. Împinge podeaua din fața ta

Știu că sună destul de ciudat ce am scris mai sus, dar încearcă să vizualizezi un pic întregul proces, așa după cum îl voi expune eu. La executarea unei flotări, evident, te împingi pe tine însuți în sus dinspre podea. Hai să schimbăm un pic imaginea. Când faci această mișcare, imaginează-ți că tu împingi, de fapt, podeau dinspre tine, și nu că tu ești cel care se ridică de jos în sus. Această forță se va traduce într-o tensiune aplicată asupra întregului corp și va crea un efect de încordare în el.