Exerciții pe bicicletele eliptice care țintesc ritmul cardiac personal

Exerciții pe bicicletele eliptice care țintesc ritmul cardiac personal

Bicicletele eliptice, acele aparate ciudate pe care stau în general fetele și pedalează fie înainte, fie înapoi. Nu te-ai putea vedea niciodată pe una din ele. Nici nu ai idee la ce bun ți-ar folosi un exercițiu pe un astfel de dispozitiv. Credeai că este doar un loc unde domnișoarele pierd timpul, stând în grup pentru a nu fi accesibile discuțiilor cu voi, prădătorii care nu vă puteți lua ochii de la ele și unde glumesc pe seama băieților toată ziua.

Cum ți-ar părea dacă ți-aș spune că exercițiile pe biciclete eliptice sunt cel puțil la fel de eficiente precum bicicletele clasice de fitness? Ele pot fi folosite atât pentru a-ți crește rezistența, cât și pentru a slăbi. Îți voi prezenta în continuare un exercițiu excelent pe care îl poți încerca.

Țintește target zone-ul ritmului tău cardiac

Acest stil de antrenament este ideal pentru a arde grăsimea. Pentru el, vei avea nevoie de biciclete eliptice care să aibă dispozitiv de măsurare a ritmului cardiac. Conform studiilor, pentru a crește efectul de fat burning, este necesar să urmezi o rutină compusă din două zile în care să pedalezi timp de 45-90 de minute, menținând ritmul cardiac la 60-70% din maximul personal, plus exercițiul pe care îl voi prezenta mai jos.

Pedalează un minut la 75-85% din MHR, urmat de două minute de recuperare, pendalând la 60%. Acest ciclu se repetă de 6 ori și se execută la mijlocul antrenamentului.

Folosind aceste combinații de exerciții, vei atinge zona țintă (TZ). TZ este intervalul în care are loc cel mai puternic efect de fat-burning și este situat, în general între 70 și 85% din MHR.

Rezistența exactă, necesară pentru a atinge MHR (Maximum Heart Rate), variază de la o persoană la alta, dar poți alege fie o rezistență ridicată a aparatului și un ritm mai scăzut de pedalare, fie un ritm moderat și o viteză mai mare. Indiferent pentru care dintre aceste variante vei opta, antrenamentul pe biciclete eliptice te va ajuta să îți atingi ritmul cardiac țintit.

Cum se calculează target zone-ul fiecăruia?

  • Pentru a afla TZ, ai nevoie să îți măsori pulsul atunci când te odihnești (RHR).În general, este indicat ca acesta să se măsoare dimineață, când te trezești după un somn odihnitor și ești încă în pat;
  • Scade din 220 vârsta ta, pentru a afla MHR;
  • Scăzând RHR din MHR, obții rezerva de ritm cardiac (HRR);
  • Multiplică HRR cu 0.7 și adaugă RHR;
  • Înmulțește HRR cu 0.85 și adună RHR;
  • Aceste ultime două cifre obținute reprezintă target zone-ul personal, sau intervalul de puls unde are loc cel mai intens proces de ardere a grăsimilor.