Exerciții pentru gambe - Cele mai bune 3 mișcări

Exerciții pentru gambe - Cele mai bune 3 mișcări

Adaugă aceste 3 exerciții pentru gambe în antrenamentul tău obișnuit pentru a obține picioare puternice, cu mușchi bine definiți. Având grijă să antrenezi eficient și corespunzător partea inferioară a picioarelor te asiguri că te vei descurca mult mai bine la sprinturi, alergare și sărituri – dacă ești fan al acestor tipuri de mișcare. În plus, ca un bonus, vei obține și gambe sculptate, numai bune de etalat în timpul verii. Lăsând gluma la o parte, aceste trei exerciții pentru gambe sunt extrem de folositoare atât pentru cei care au picioarele subțiri și vor să repare acest lucru, cât și celor care vor doar să adauge un plus de definire acestei zone. Indiferent de categoria în care te încadrezi, nu strică să încerci următoarele exerciții pentru gambe.

1. Ridicări de călcâie

Exercitii pentru gambe - Ridicari de calcaie Exercițiul se execută stând cu vârfurile picioarelor pe o băncuță (ori un prag, un disc, etc., în funcție de ce ai la îndemână). Această mișcare îți îmbunătățește mobilitatea, dar te ajută să îți lucrezi foarte bine și mușchii gambelor. În momentul în care simți că corpul tău s-a obișnuit cu acest tip de mișcare, poți trece la variația cu un singur picior. Mișcarea se execută la fel, cu câte un picior pe rând. Pentru mai multă stabilitate, sprijină-te cu mâna de un perete, un aparat, etc., orice ai la îndemână și te poate ajuta să îți menții echilibrul.

2. Ridicări de vârfuri din șezând

Exercitii pentru gambe - Ridicari de varfuri Această mișcare antrenează foarte bine, în afară de gambe, și mușchii din jurul tibiei și pe cei ai gleznei, lucru pe care nu îl poți obține cu prea multe exerciții. Pentru rezultate notabile, execută mișcarea în 5 seturi a câte 20 de repetări. De obicei acest exercițiu se execută la un aparat special cu băncuță și greutăți pe care să le ridici cu vârfurile picioarelor. Însă dacă nu dispui de o astfel de mașinărie, poți opta pentru varianta fără greutăți. Pentru a obține aceleași rezultate este necesar să crești numărul de seturi și repetări. De asemenea, în partea de sus a mișcării fă o pauză și trage cât mai mult de vârfuri în sus pentru o cât mai bună stimulare musculară.

3. Sărituri cu coarda

exercitii-pentru-gambe-sarituri-cu-coarda Săriturile cu coarda nu reprezintă doar un prilej de a-ți aminti de copilărie, ci și o ocazie perfectă pentru a-ți pune la treabă toți mușchii corpului. În plus, acest tip de mișcare te ajută să îți lucrezi eficient gambele, să îți întărești gleznele, dar și să crești puterea și agilitatea pentru partea inferioară a corpului. Evident, aceste trei exerciții pentru gambe sunt doar câteva din mișcările pe care le poți încerca pentru a-ți lucra mușchii din partea inferioară a picioarelor; cele mai cunoscute și mai potrivite, să spunem. Însă nu trebuie să te limitezi doar la ele. În viața de zi cu zi ai nenumărate ocazii în care îți poți antrena această grupă musculară. Trebuie doar să profiți de ele. Un exemplu foarte bun ar fi urcatul scărilor (în loc să iei liftul), mersul pe bicicletă – de preferat pe o bicicletă de munte și pe un teren accidentat -, alergatul și chiar mersul mai rapid. Așadar, în afară de cele trei exerciții pentru gambe pe care le poți face la sală, optează și pentru cele pe care le ai zi de zi la îndemână!