Extensii cu banda de rezistență

Extensii cu banda de rezistență

Despre exercițiul EXTENSII CU BANDA DE REZISTENȚĂ

Extensiile cu banda de rezistență sunt esențiale pentru antrenarea unor mușchi mai mici care stabilizează și întăresc articulația umărului. Astfel, această mișcare vizează trapezul superior și inferior, romboizii, deltoizii anteriori, dar și mușchiul rotund mare (teres major – mușchi al umărului așezat pe partea posterioară a toracelui). Principala grupă de mușchi vizată însă este cea a umerilor.

Rutină exercițiu EXTENSII CU BANDA DE REZISTENȚĂ

  • stai în picioare cu tălpile ușor depărtate, spatele drept și privirea înainte; apucă cele două capete ale benzii de rezistență și întinde brațele în față; aceasta este poziția de start;
  • începe mișcarea, trăgând brațele în lateral; continuă până când banda ajunge în dreptul pieptului (să îl atingă) și brațele sunt perfect întinse în lateral; în tot acest timp, trebuie să te concentrezi să apropii omoplații cât de mult poți;
  • revino încet la poziția inițială și ia pauză timp de o secundă; reia mișcarea pentru numărul recomandat de repetări, în funcție de antrenamentul pe care îl practici.

Grupele musculare antrenate de exercițiul EXTENSII CU BANDA DE REZISTENȚĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Aceasta încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Mușchii trapezi

Mușchii trapezi (Trapezius, Traps) sunt plasați în partea superioară a spatelui, de-a lungul coloanei, și continuă în zona dintre gât și umăr. Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut corpului, chiar și când suntem îmbrăcați, ei se antrenează atât prin întinderi, cât și prin exerciții de întărire a lor și ajută la evitarea durerilor de spate.