Extensii la cablu din culcat pentru triceps

Extensii la cablu din culcat pentru triceps

Despre exercițiul EXTENSII LA CABLU DIN CULCAT PENTRU TRICEPS

Acest exercițiu lucrează foarte bine tricepșii, fără a pune însă presiune pe zona lombară. În schimb, înainte de a începe executarea acestuia, ai grijă să îți încălzești bine articulația coatelor, pentru a evita o posibilă accidentare. Acest exercițiu se execută din culcat pe bancă, folosind un cablu, dar dacă sala pe care o frecventezi nu are un astfel de aparat, îl poți executa și cu bara sau cu gantere.

Rutină exercițiu EXTENSII LA CABLU DIN CULCAT PENTRU TRICEPS

Extensii la cablu din culcat pentru triceps

  • pentru a te asigura că execuți corect exercițiul, fii atent ca brațele și trunchiul să formeze un unghi de 90 de grade; aceasta este poziția de start;
  • îndoaie coatele și coboară încet bara, în timp ce brațele superioare le menții nemișcate; coboară bara până în momentul în care îți atinge ușor fruntea; nu uita să inspiri în timp ce execuți acestă mișcare;
  • în timp ce expiri, adu brațele în poziția de start;
  • stai o secundă în poziția în care simți mușchii contractați și repetă mișcarea;
  • numărul de repetări poate varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Variații ale exercițiului EXTENSII LA CABLU DIN CULCAT PENTRU TRICEPS

În cazul în care nu ai un astfel de aparat la sală, poți executa acest exercițiu folosind o halteră, o bară Z sau chiar gantere.

Grupele musculare antrenate de exercițiul EXTENSII LA CABLU DIN CULCAT PENTRU TRICEPS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.