Extensii pentru triceps la TRX

Extensii pentru triceps la TRX

Despre exercițiul EXTENSII PENTRU TRICEPS LA TRX

TRX-ul este un aparat apărut relativ recent la noi în țară, dar care are din ce în ce mai mulți fani. Sistemul, prevăzut cu două corzi cu prindere în tavan sau cadrul ușii și cu două mânere la capete, poate fi folosit la exerciții din cele mai variate. Așadar, dacă vrei să mai scapi un pic de gantere și haltere, poți opta pentru variantele la TRX ale exercițiilor pe care le practici de obicei.

Rutină exercițiu EXTENSII PENTRU TRICEPS LA TRX

  • atașează benzile de sistemul de prindere și apucă cele două mânere de la capăt cu câte o mână, folosind o priză cu palmele orientate una către alta;
  • ridică brațele deasupra capului și flexează ușor coatele;
  • încordează mușchii abdomenului și apleacă trunchiul spre înainte; îndoaie brațele pentru a putea efectua mișcarea;
  • împinge brațele înainte și extinde-le deasupra capului în timp ce împingi corpul spre înapoi;
  • odată ce brațele sunt întinse, cu coatele ușor flexate, revino încet la poziția inițială;
  • continuă până atingi numărul recomandat de repetări; acesta poate varia în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului EXTENSII PENTRU TRICEPS LA TRX

Grupele musculare antrenate de exercițiul EXTENSII PENTRU TRICEPS LA TRX

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Mușchii trapezi

Mușchii trapezi (Trapezius, Traps) sunt plasați în partea superioară a spatelui, de-a lungul coloanei, și continuă în zona dintre gât și umăr. Pe lângă faptul că dau un aspect plăcut corpului, chiar și când suntem îmbrăcați, ei se antrenează atât prin întinderi, cât și prin exerciții de întărire a lor și ajută la evitarea durerilor de spate.