Flexii biceps la TRX

Flexii biceps la TRX

Despre exercițiul FLEXII BICEPS LA TRX

Bicepșii reprezintă grupa de mușchi care se bucură probabil de cea mai mare atenție din partea "posesorului" care merge la sala de forță. Cei mai mulți bărbați se concentrează mai întâi pe a-și dezvolta această parte a brațelor și abia apoi către alte tipuri de exerciții. Și acest fapt nu este greu de înțeles având în vedere că bicepșii sunt implicați în mai toate acțiunile pe care le întreprindem și la care ne folosim de brațe. Chiar și căratul unei sacoșe de cumpărături sau deschiderea unei uși ne solicită partea superioară a brațelor, așa că este lesne de înțeles de ce li se acordă o atenție atât de mare. Bineînțeles, la fel de importantă (dacă nu chiar mai importantă, în viziunea unora) este și partea estetică. Un bărbat cu bicepșii frumos dezvoltați va fi întodeauna mai admirat de reprezentantele sexului frumos.

Rutină exercițiu FLEXII BICEPS LA TRX

  • atașează cu atenție benzile de sistemul de prindere;
  • stai în picioare, cu spatele drept și picioarele un pic depărtate;
  • apucă cele două mânere de la capătul benzilor, contractează mușchii abdominali și lasă-te un pic pe spate; linia descrisă de corp trebuie să fie tot dreaptă;
  • întinde brațele și flexează ușor coatele; îndoaie brațele și ridică-te ușor către benzi;
  • menține poziția o secundă, apoi lasă-te iar pe spate, având grijă să menții bicepșii tensionați;
  • continuă mișcarea până când atingi numărul recomandat de repetări; acesta poate varia, în funcție de antrenamentul practicat.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII BICEPS LA TRX

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII BICEPS LA TRX

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.