Flexii de genunchi la mingea de fitness

Flexii de genunchi la mingea de fitness

Despre exercițiul FLEXII DE GENUNCHI LA MINGEA DE FITNESS

Acest exercițiu este destul de ușor de executat, deși îți cam pune la încercare echilibrul, și lucrează foarte bine nu numai mușchii abdominali, dar și alte grupe musculare importante din partea inferioară a corpului.

Rutină exercițiu FLEXII DE GENUNCHI LA MINGEA DE FITNESS

  • așează-te cu trunchiul pe o minge de fitness, cu mâinile și picioarele sprijinite de podea; picioarele trebuie să fie întinse, iar brațele depărtate la o distanță egală cu nivelul umerilor;
  • încordează mușchii abdominali și, folosindu-te de mâini, deplasează-te mai în față, până în momentul în care genunchii și cvadricepșii ajung pe minge; poziția ta trebuie să arate ca și cum ai efectua exercițiul scândura;
  • flexează genunchii și adu-i cât mai aproape de abdomen, permițând mingii să se rotească;
  • revino încet la poziția inițială extinzând picioarele;
  • numărul de repetări variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl practici.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII DE GENUNCHI LA MINGEA DE FITNESS

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII DE GENUNCHI LA MINGEA DE FITNESS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Mușchii cvadricepși

Mușchii cvadricepși (Quadriceps sau Quads) sunt un grup de 4 mușchi amplasați în partea frontală a coapsei. Ei comandă mișcarea de îndreptare a genunchilor și oferă stabilitate când stai în picioare. Cvadricepșii sunt cei mai importanți mușchi pentru menținerea abilității de a sta în picioare sau de a merge.