Flexii deasupra capului pentru biceps

Flexii deasupra capului pentru biceps

Despre exercițiul FLEXII DEASUPRA CAPULUI PENTRU BICEPS

Flexiile deasupra capului pentru biceps, la cablu, sunt un exercițiu mai puțin obișnuit, dar care te mai poate scoate din rutină, atunci când ai nevoie. În plus, dă rezultate foarte bune în antrenamentele pentru dezvoltarea grupei musculare amintite.

Rutină exercițiu FLEXII DEASUPRA CAPULUI PENTRU BICEPS

  • dacă nu ai la sală un aparat dublu la care poți efectua exercițiile la cablu, poți opta pentru două helcometre apropiate, cu scripete în partea de sus;
  • setează greutatea dorită pentru fiecare parte; acestea trebuie să fie, evident, egale;
  • ajustează înălțimea scripeților, având grijă ca aceștia să fie mai sus decât umerii;
  • stai între cele două helcometre și apucă mânerele cu palmele orientate spre tavan; brațele trebuie să fie perfect întinse în lateral și paralele cu podeaua; depărtează picioarele la o distanță egală cu lățimea umerilor; aceasta este poziția de start;
  • expiră, încordează bicepșii și flexează brațele până în momentul în care antebrațele ating bicepșii;
  • inspiră și adu încet antebrațele în poziția inițială; pe toată durata mișcării, în afară de antebrațe, tot corpul trebuie să rămână nemișcat;
  • numărul de repetări variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Variții ale exercițiului FLEXII DEASUPRA CAPULUI PENTRU BICEPS

Dacă nu ai posibilitatea să execuți acest exercițiu cu ambele brațe, simultan, poți opta pentru varianta în care lucrezi cu câte un braț, pe rând.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII DEASUPRA CAPULUI PENTRU BICEPSFlexii la cablu pentru biceps

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII DEASUPRA CAPULUI PENTRU BICEPS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.