Flexii la aparat pentru bicepșii femurali

Flexii la aparat pentru bicepșii femurali

Despre exercițiul FLEXII LA APARAT PENTRU BICEPȘII FEMURALI

Flexiile pentru bicepșii femurali sunt asemănătoare celor pe care le execuți din întins pe burtă, diferența în acest caz fiind că aparatul este unul vertical, la care lucrezi din picioare. Principala grupă de mușchi vizată e cea a bicepșilor femurali, dar în plan secundar sunt antrenați și mușchii fesieri.

Rutină exercițiu FLEXII LA APARAT PENTRU BICEPȘII FEMURALI

  • mergi la aparatul specific și setează greutățile dorite; ideal ar fi să începi cu greutăți mai mici, pe care să le mărești progresiv;
  • așează piciorele între bancă și suportul cu greutăți și ține-te cu mâinile de bara din partea de sus, pentru sprijin;
  • poziționează unul din picioare sub suportul cu greutăți; acesta trebuie să se afle exact deasupra călcâiului, pe gleznă;
  • flexează genunchiul și ridică greutățile cât mai aproape de șezut; expiră în timp ce efectuezi această mișcare;
  • inspiră și revino încet la poziția inițială;
  • continuă până execuți toate repetările cu un picior, apoi reia mișcarea și cu celălalt;
  • numărul de repetări poate varia, în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi și de rezultatele pe care vrei să le obții.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII LA APARAT PENTRU BICEPȘII FEMURALI

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII LA APARAT PENTRU BICEPȘII FEMURALI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.