Flexii la cablu pentru mușchii antebrațului

Flexii la cablu pentru mușchii antebrațului

Despre exercițiul FLEXII LA CABLU PENTRU MUȘCHII ANTEBRAȚULUI

Mulți consideră că antebrațul este o simplă grupă de mușchi care nu necesită un antrenament dedicat. După părerea mea, mușchii antebrațului sunt foarte importanți, aceștia realizând 3 tipuri de contracții: flexii, extensii și flexii laterale. Un antebraț bine lucrat nu te va ajuta numai în sala de forță, ci și în viața de zi cu zi. Exercițiul flexii la cablu pentru mușchii antebrațului dă rezultate foarte bune și nici nu pune foarte mare presiune pe articulații.

Rutină exercițiu FLEXII LA CABLU PENTRU MUȘCHII ANTEBRAȚULUI

  • Începe prin așezarea unei băncuțe drepte în fața unui scripete poziționat la un nivel jos și care are atașat la cablu o bară dreaptă.
  • Așează-te pe bancă și apucă bara cu ambele mâini, la o distanță egală cu lățimea umerilor. Priza trebuie să fie în supinație (palmele orientate în sus) iar antebrațele să se sprijine pe coapse, în așa fel încât încheieturile mâinilor să depășească nivelul genunchilor. Aceasta va fi poziția de start.
  • Flexează încheieturile cât de sus poți în timp ce expiri. Menține poziția pentru 1-2 secunde.
  • Revino încet la poziția inițială în timp ce inspiri.
  • Execută mai multe repetări în funcție de tipul de antrenament urmat.

Flexii la cablu pentru antebrate

Variații ale exercițiului FLEXII LA CABLU PENTRU MUȘCHII ANTEBRAȚULUI

Exercițiul flexii la cablu pentru mușchii antebrațului poate fi realizat și stând pe genunchi și folosind băncuța ca punct de sprijin pentru antebrațe, încheieturile realizând aceeași mișcare descrisă mai sus. Alte exerciții eficiente pentru dezvoltarea mușchilor antebrațului sunt flexiile cu haltera.

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII LA CABLU PENTRU MUȘCHII ANTEBRAȚULUI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii antebrațelor

Mușchii antebrațelor (Forearms) sunt adeseori ignorați atunci când ne pregătim un antrenament. Însă ei sunt unii din cei mai des folosiți mușchi la activitățile zilnice. Antebrațele sunt implicate în aproape orice mișcare, în special la antrenamente. Atunci când trebuie să prinzi ceva cu mâna, îți folosești mușchii antebrațelor.