Flexii la mingea de fitness

Flexii la mingea de fitness

Despre exercițiul FLEXII LA MINGEA DE FITNESS

Flexiile la mingea de fitness sunt un exercițiu ușor de executat, care vizează bicepșii femurali, dar și mușchii glutei și gambele. Reprezintă opțiunea ideală pentru cei care abia încep să frecventeze sălile de fitness, dar și atunci când vrei să iei o pauză de la exercițiile cu greutăți.

Rutină exercițiu FLEXII LA MINGEA DE FITNESS

  • întinde-te pe podea cu fața în sus și cu tălpile pe o minge de fitness;
  • așează-te în așa fel încât, atunci când întinzi picioarele, gleznele să se afle pe minge; aceasta este poziția de start;
  • ridică șoldurile de la pământ, sprijinindu-ți greutatea pe omoplați și picioare;
  • îndoaie genunchii, contractă bicepșii femurali și încearcă să aduci mingea cât mai aproape de tine;
  • menține poziția pentru câteva secunde și apoi revino la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLEXII LA MINGEA DE FITNESS

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLEXII LA MINGEA DE FITNESS

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.

Muschii gambelor

Mușchii gambelor (Calves, Calf muscles) influențează gleznele și contribuie la puterea lor generală. Antrenarea și întărirea mușchilor gambelor iți vor îmbunătăți echilibrul și forța atunci când execuți acțiuni ca alergat, mers sau sărit.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.