Flotări cu bătaie din palme

Flotări cu bătaie din palme

Despre exercițiul FLOTĂRI CU BĂTAIE DIN PALME

Sunt o variantă mai dificilă a flotărilor obișnuite, ce se adresează mai ales celor care au o vechime considerabilă în sala de forță, persoanelor cu o condiție fizică de invidiat. Acest tip de flotare antrenează extrem de bine mușchii pectorali, dar și alte grupe musculare importante.

Rutină exercițiu FLOTĂRI CU BĂTAIE DIN PALME

  • așează-te în poziția de flotare, cu greutatea corpului susținută de mâini și degetele de la picioare; mâinile trebuie să fie așezate la o distanță puțin mai mare decât lățimea umerilor;
  • ține spatele drept, cu mușchii trunchiului bine contractați și coboară ușor spre podea, flexând coatele; aceasta este poziția de start;
  • odată ce ai ajuns la podea, extinde brațele și împinge corpul repede înapoi; ridică mâinile de pe podea și bate o dată din palme;
  • pune mâinile înapoi pe podea, la aceeași distanță ca la început, și revino la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de antrenamentul practicat, dar și de abilitățile fizice ale fiecărui executant.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI CU BĂTAIE DIN PALME

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI CU BĂTAIE DIN PALME

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.