Flotări cu o mână pe mingea medicinală

Flotări cu o mână pe mingea medicinală

Despre exercițiul FLOTĂRI CU O MÂNĂ PE MINGEA MEDICINALĂ

Flotările sunt un exercițiu foarte eficient pentru dezvoltarea mușchilor pectorali, iar atunci când optezi pentru o variantă cu sprijin într-o mână pe mingea medicinală, stimularea musculară este cu atât mai intensă.

Rutină exercițiu FLOTĂRI CU O MÂNĂ PE MINGEA MEDICINALĂ

  • așează-te pe podea în poziția de flotare, cu o minge medicinală plasată lângă unul dintre brațe;
  • pune o palmă pe mingea medicinală și sprijină-ți greutatea pe brațe și pe degetele de la picioare; brațul care stă pe mingea medicinală trebuie să fie perfect întins, în aceeași linie cu umărul, la fel ca și cel cu sprijin pe podea; pentru mai multă stabilitate poți depărta picioarele mai mult decât de obicei; aceasta este poziția de start;
  • flexează coatele și coboară încet spre podea, atât cât îți permite mingea;
  • menține poziția o secundă, apoi revino încet la poziția de start;
  • numărul de repetări variază în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI CU O MÂNĂ PE MINGEA MEDICINALĂ

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI CU O MÂNĂ PE MINGEA MEDICINALĂ

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.