Flotări din genunchi

Flotări din genunchi

Despre exercițiul FLOTĂRI DIN GENUNCHI

Flotările sunt foarte eficiente în antrenamentele care vizează dezvoltarea mușchilor pectorali și pot fi executate în mai multe variante, în funcție de stimularea musculară pe care vrei să o obții. Flotările din genunchi, sau semi-flotările, sunt dedicate mai ales începătorilor, pentru că sunt ușor de executat și te pregătesc cu succes pentru exercițiile mai dificile.

Rutină exercițiu FLOTĂRI DIN GENUNCHI

  • așează-te în genunchi, pe podea, cu spatele drept și mușchii trunchiului contractați;
  • întinde brațele în fața ta și sprijină-te cu palmele de podea; brațele trebuie să fie în aceeași linie cu umerii; încrucișează gleznele, pentru mai mult echilibru;
  • flexează coatele și coboară pieptul către podea, până când simți mușchii tensionați; menține poziția o secundă;
  • întinde brațele și revino încet la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLOTĂRI DIN GENUNCHI

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLOTĂRI DIN GENUNCHI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.

Muschii triceps

Mușchii triceps (Triceps Brachii) sunt localizați diametral opus bicepșilor, adică în partea posterioară a brațului superior și, la fel ca bicepșii, fac legătura între umăr și cot. Antrenarea lor face brațul masiv și reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Muschii abdominali

Mușchii abdominali (Abs) generează mișcarea și susținerea zonei centrale a corpului. Cu cât un mușchi abdominal este plasat mai în interior, mai aproape de coloană, cu atât va fi mai important pentru poziția trunchiului, și asta contribuie semnificativ la a avea un spate sănătos.